κάδος ανακύκλωσης Χανιά

Ανακύκλωση: Το στόλο της μείωσης των αποβλήτων οδηγούν τα Χανιά - Νέοι κάδοι σε σχολεία και υπηρεσίες

Χανιά
Ανακύκλωση: Το στόλο της μείωσης των αποβλήτων οδηγούν τα Χανιά - Νέοι κάδοι σε σχολεία και υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολικά συγκροτήματα, παιδικές χαρές, πάρκα και δημοτικές εγκαταστάσεις στα Χανιά, επιλέχθηκαν αρχικά για την εφαρμογή του προγράμματος, που στόχο έχει την περεταίρω μείωση των αποβλήτων

Νέα δεδομένα στην ανακύκλωση στα Χανιά φέρνει η προμήθεια και τοποθέτηση νέων κάδων σε επιλεγμένα σημεία, για την χωριστή συλλογή χαρτιού και χάρτινών συσκευασιών. Σχολικά συγκροτήματα, παιδικές χαρές, πάρκα και δημοτικές εγκαταστάσεις, επιλέχθηκαν αρχικά για την εφαρμογή του προγράμματος του Τμήματος περιβάλλοντος, πρασίνου και καθαριότητας του δήμου Χανίων, που στόχο έχει την περεταίρω μείωση των αποβλήτων.

κάδος ανακύκλωσης Χανιά

Πρόκειται για ένα εγχείρημα περιορισμού των ανακυκλώσιμων υλικών, που στην προκειμένη περίπτωση απευθύνεται σε μαθητές και σε πολίτες που βρίσκονται είτε σε σχολικές μονάδες και χώρους άθλησης, είτε σε δημόσιες υπηρεσίες και δημοτικά πάρκα. Η κ. Κατερίνα Κατσιαγάνη, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του δήμου Χανίων εξήγησε ότι «προχωράμε με την χωριστή πλέον διαλογή ανά υλικό και ανά ρεύμα και όχι με τη συγκέντρωση όλων των συσκευασιών στο μπλε κάδο όπως ήταν προγενέστερα. Έχουμε ήδη τοποθετήσει δεκαοκτώ συστοιχίες και αναμένουμε άλλες είκοσι». 
Πλέον υπάρχουν τρεις διαφορετικοί κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, για τρία ρεύματα υποδοχής. Το πρώτο ρεύμα είναι χαρτιού και χάρτινων συσκευασιών, το δεύτερο ρεύμα είναι συσκευασιών τύπου Tetra Park και το τρίτο αφορά σε πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες. 

Οι νησίδες ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς , πάρκα και δημοτικές εγκαταστάσεις. Ενδεικτικά, επιλέχτηκαν ο Δημοτικός Κήπος, το Πάρκο Γεωργιάδη, το Πάρκο Πολυχρονίδη, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερίου Βενιζέλου, το κλειστό γυμναστήριο Κλαδισσού, το γήπεδο ποδοσφαίρου Αγίων Αποστόλων. 

κάδος ανακύκλωσης Χανιά

Επόμενος στόχος είναι αντίστοιχες συστοιχίες να τοποθετηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου. «Το χαρτί ,το χαρτόνι και οι χάρτινες συσκευασίες, είναι ένα τμήμα των ανακυκλώσιμων υλικών όμως καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό στο σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που ανέρχεται στο 20% .Αυτό στο δήμο Χανίων αποτυπώνεται σε 16.000 τόνους με το έντυπο χαρτί μόνο να προσεγγίζει το 7%» σημείωσε η κ. Κατσιαγάνη .

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέων μπλε κάδων με κίτρινο καπάκι σε  σχολικά συγκροτήματα και σχολικές μονάδες της πόλης. Στόχος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων είναι η μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, η επαναχρησιμοποίηση και η διάθεση του σε μικρότερο ποσοστό. Όπως τόνισε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του δήμου Χανίων «είναι πάρα πολύ σημαντικό να αρχίσουμε όλοι να υιοθετούμε τρόπους μείωσης της κατανάλωσης χαρτιού ώστε αρχικά να πετύχουμε την πρόληψη στη μείωση των αποβλήτων, δεύτερον την προώθηση για επαναχρησιμοποίηση και η τελευταία λύση να είναι  η διάθεση και η υγειονομική ταφή,  γιατί αυτό έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία».

Δείτε εικόνε με τους νέους κάδους ανακύκλωσης στα Χανιά

κάδος ανακύκλωσης Χανιά
κάδος ανακύκλωσης Χανιά
κάδος ανακύκλωσης Χανιά
κάδος ανακύκλωσης Χανιά
κάδος ανακύκλωσης Χανιά
κάδος ανακύκλωσης Χανιά
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News