Ραφαέλα Πιτσικάλη

Νέο συγκινητικό μήνυμα από τη Ραφαέλα Πιτσικάλη: «Μου δίνει δύναμη να θυμάμαι πώς ήταν τα μαλλιά μου – Αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα» (vid)

Χανιά
Νέο συγκινητικό μήνυμα από τη Ραφαέλα Πιτσικάλη: «Μου δίνει δύναμη να θυμάμαι πώς ήταν τα μαλλιά μου – Αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νεαρή Χανιώτισσα, που τον περασμένο Μάιο παρουσίασε για τρίτη φορά υποτροπή, κατάφερε να ταξιδέψει στην Αμερική για εξειδικευμένη νοσηλεία

Το πιο δυνατό μήνυμα σε όλους όσοι δίνουν μάχη με τον καρκίνο και σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται στέλνει μέσα από το δωμάτιο του αντικαρκινικού νοσοκομείου του Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής η Ραφαέλα Πιτσικάλη από τα Χανιά. Με την οικονομική βοήθεια χιλιάδων πολιτών, η νεαρή Χανιώτισσα, που τον περασμένο Μάιο παρουσίασε για τρίτη φορά υποτροπή, κατάφερε να ταξιδέψει στην Αμερική για εξειδικευμένη νοσηλεία.

Έχοντας συμπληρώσει περίπου δύο μήνες εξειδικευμένης νοσηλείας στο αντικαρκινικό κέντρο του Χιούστον στην Αμερική εξηγεί σε κάθε ευκαιρία πως τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά κι ότι η θετική σκέψη είναι προϋπόθεση για να κερδηθεί κάθε μάχη. 

Η αισιοδοξία της Ραφαέλας αποτυπώνεται και στα βίντεό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εμφανίζεται να χαμογελά, να χορεύει και να προτρέπει τον κόσμο να χαμογελά.

Ένα τέτοιο βίντεο είναι και το παρακάτω όπου η ίδια εξηγεί ότι η απώλεια των μαλλιών της είναι το μικρότερο πρόβλημα σε όλο αυτόν τον Γολγοθά που περνάει.

Στη νέα της ανάρτηση η Ραφαέλα αναφέρει:

«Κρατούσα αυτό το βίντεο για μένα, μου δίνει πολύ δύναμη ίσως γιατί βλέποντάς το θυμάμαι ότι τα μαλλιά ήταν - είναι το μικρότερο πρόβλημα σε όλο αυτό τον Γολγοθά που περνάω. Αυτός είναι ο Ραφ ή το στήριγμά μου τώρα κοντά 4 χρόνια από την πρώτη μέρα ήταν πάντα στο πλευρό μου και δεν μπορώ να ξεχάσω που τον πρώτο μήνα και τον πιο δύσκολο κοιμόταν σε μια καρέκλα του νοσοκομείου στο πλευρό μου και τον υπόλοιπο καιρό όσο δεν ήταν δίπλα μου κάθε φορά έβρισκε τρόπους να είναι κοντά μου και να με κάνει να γελάω και να με σηκώνει όταν λυγίζω και να μου υπενθυμίζει πόσο όμορφη είναι η κάθε μέρα που περνάει! 3,5 χρόνια μετά ξαναπήρε την μηχανή και με χιούμορ κόψαμε τα μαλλιά για να ξεκινήσω τον αγώνα μου για 3η φορά… αυτή την φορά στην άλλη άκρη του κόσμου και αν κάτι μου έμεινε εδώ στην Αμερική είναι αυτές οι στιγμές γιατί μου υπενθυμίζουν καθημερινά ότι όσο δύσκολες στιγμές και να έρθουν θα έχω πάντα στο πλευρό μου ανθρώπους που με αγαπάνε και θα βρίσκουν τρόπους να είναι δίπλα μου μέχρι να περάσει η μπόρα και να βγει το Image removed. μου».

Έχοντας διαγνωστεί από τον Ιούνιο του 2020 με σάρκωμα Ewing, με μια επιτυχημένη επέμβαση απομάκρυνσης του όγκου στο Νοσοκομείο “Ελπίδα” και μια δεύτερη ένα χρόνο μετά, αφού υποτροπίασε, η Ραφαέλα βρέθηκε τον περασμένο Μάιο αντιμέτωπη με τρίτη υποτροπή της νόσου. Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης και έμπρακτης βοήθειας πολιτών την οδήγησε στην Αμερική, στο μοναδικό αντικαρκινικό κέντρο όπου οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή της.  
Έχοντας στήριγμα την οικογένειά της και τα μηνύματα συμπαράστασης του κόσμου, η 20χρονη Χανιώτισσα είναι έτοιμη να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις στα τέλη του μήνα χωρίς να γνωρίζει αν βρίσκεται στο τέλος αυτού του αγώνα αλλά με πίστη πως νικήσει τον καρκίνο και αυτή τη φορά.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News