ποδηλατο

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συνολική ανακατασκευή του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι

Χανιά
Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συνολική ανακατασκευή του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύμβαση που σήμερα υπογράφηκε προβλέπει παρεμβάσεις 8 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που εξασφαλίστηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης

 Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της συνολικής ανακατασκευής του ποδηλατοδρομίου στα Χανιά καθώς σήμερα υπογράφηκε η σχετική σύμβαση, από το δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία και εκπροσώπων τοπικών αθλητικών σωματείων.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρομίου ξεκίνησε το 2002 στην περιοχή «Καθανιά» στο Ακρωτήρι Χανίων, ωστόσο το έργο δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα το κομμάτι που είχε κατασκευαστεί να έχει υποστεί εκταμένες φθορές.

Η σύμβαση που σήμερα υπογράφηκε προβλέπει παρεμβάσεις 8 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που εξασφαλίστηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου να είναι 18 μήνες. Το οικόπεδο όπου βρίσκεται το ποδηλατοδρόμιο είναι 63,5 στρέμματα.

Όπως δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Γιώργος Ευθυμίου, η εργολαβία προβλέπει τη ριζική αποκατάσταση της υποδομής ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ποδηλατοδρόμιο που θα φιλοξενεί αγώνες ποδηλασίας και θα λειτουργεί και ως προπονητικό κέντρο, ενισχύοντας και την προσπάθεια για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News