Πορεία - Δολοφονία Φύσσα

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Αντιφασιστική πορεία στα Χανιά (pics)

Χανιά
Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Αντιφασιστική πορεία στα Χανιά (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστες - Πλήθος κόσμου στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά

Αντιφασιστική διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε απόψε και στα Χανιά με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την άγρια δολοφονία του από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ενώ δυναμική ήταν η συμμετοχή των διαδηλωτών και στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης με συνθήματα κατά του φασισμού.

Η ΕΛΜΕ Χανίων η οποία είχε απευθύνει το κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση, τόνισε την ανάγκη «συντριβής του φασισμού, των σκοταδιστικών, εθνικιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων, για την ισότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και φύλου». Στελέχη της και μέλη άλλων πρωτοβάθμιων σωματίων «απαίτησαν να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη από την ΕΛΑΣ της δολοφονικής δράσης των ταγμάτων εφόδου» ενώ υπογράμμισαν τη σημασία των δράσεων διατήρησης της συλλογικής μνήμης. «Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας της μνήμης ενάντια στην λήθη σε αυτή την μάχη .Ξέρουμε απ’ το παρελθόν ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μπει φραγμός στην εμφάνιση του φασισμού και των ταγμάτων εφόδων των νεοναζιστών» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κ. Μπέλμπας.

Εκπρόσωποι φορέων που πήραν μέρος στην αντιφασιστική διαδήλωση τόνισαν πως  η δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήρθε μέσα από τη μαζική και επίμονη δράση του αντιφασιστικού κινήματος. Ωστόσο επεσήμαναν ότι ο κίνδυνος του φασισμού δεν έχει εκλείψει.

Δείτε τις εικόνες:

 

Δολοφονία Φύσσα - Πορεία
Δολοφονία Φύσσα - Πορεία
Δολοφονία Φύσσα - Πορεία
Δολοφονία Φύσσα - Πορεία
Δολοφονία Φύσσα - Πορεία
Δολοφονία Φύσσα - Πορεία
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News