χανια

Ανθρωπιστική βοήθεια από τα Χανιά στη Θεσσαλία

Χανιά
Ανθρωπιστική βοήθεια από τα Χανιά στη Θεσσαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναχωρεί η πρώτη αποστολή για τα Φάρσαλα

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στο δήμο Φαρσάλων στη Θεσσαλία η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από φορείς, συλλόγους και σχολικές κοινότητες των Χανίων. Χθες οργανώθηκαν από υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου και από εθελοντές τα είδη που συγκεντρώθηκαν στο Γήπεδο Περιβολίων, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι συγκινητική.

χανια

Οι Χανιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν στις αρχές της εβδομάδες δήμοι, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο και δεκάδες σύλλογοι και σωματεία και προσφέροντας από λευκά είδη μέχρι ξηρά τροφή , είδη υγιεινής και σχολικά, συμβάλουν έστω και στο ελάχιστο στην προσπάθεια ανακούφισης του δοκιμαζόμενου από τις βιβλικές καταστροφές πληθυσμού της Θεσσαλίας. Η πρώτη αποστολή που οργανώθηκε σε συνεννόηση με τις αρχές των πλημμυροπαθών περιοχών έχει αποδέκτη τον δήμο Φαρσάλων ενώ εκτιμάται πως λόγο της κρισιμότητας της κατάστασης θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή.

χανια

Η κ. Ειρήνη Δαμηλάκη, ειδική συνεργάτης κοινωνικής πολιτικής του δήμου Χανίων, ανέφερε ότι ο κόσμος έδειξε την αγάπη και την αλληλεγγύη του υπογραμμίζοντας πως κάθε ένας βάζει το δικό του λιθαράκι. «Όλοι μαζί προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τον κόσμο. Βρισκόμαστε στο γήπεδο Περιβολίων από τη Δευτέρα μαζί με εργαζόμενους και εθελοντές και ήδη έχουν παραληφθεί από τη μεταφορική εταιρία είκοσι πέντε παλέτες» είπε η κ. Δαμηλάκη.

Δεκάδες φορείς και κοινότητες, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή δυναμώνοντας το κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τον πληθυσμό της Θεσσαλίας, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν είναι μόνος. Ο κ. Μανόλης Περράκης και ο κ. Γιώργος Μανωλακάκης, μέλη του Συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Χανίων αναφέρθηκαν στο ενδιαφέρον των συναδέλφων τους να

προσφέρουν στους πληγέντες συνανθρώπους μας. «Είναι χρέος μας. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς», τόνισε ο κ. Μανωλακάκης.

χανια

Ο κ. Περράκης πρόσθεσε πως σαν σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων προσέφεραν είδη που είναι απαραίτητα στους πλημμυροπαθείς ενώ μερίμνησαν και για την αποστολή παλετών με εμφιαλωμένο νερό. Σημαντική είναι και η συνδρομή μέσω των σχολικών κοινοτήτων. Από το Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων ο διευθυντής κ. Νεκτάριος Πετράκης μαζί με την εκπαιδευτικό η κ. Χριστίνα Ευθυμιάδου μετέφεραν χθες στο γήπεδο Περιβολίων τα πακέτα με τα είδη που συγκέντρωσαν οι μαθητές. «Η σχολική μας κοινότητα είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη και αμέσως τα παιδιά και οι γονείς έφεραν ότι χρειάστηκε» σχολίασε η κ. Ευθυμιάδου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ως ελάχιστη συμβολή στις ανάγκες των πλημμυροπαθών, απέστειλε τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για διάθεση στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Στα Φάρσαλα, όπου αποστέλλεται η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια από τα Χανιά, το νερό έχει σκεπάσει ολόκληρα χωριά και χωράφια σε μεγάλη έκταση του δήμου, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Άνθρωποι έχασαν ολόκληρες περιουσίες και άλλοι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News