Παρουσίαση νέας στέγης ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: Στο δικό του σπίτι, στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, από σήμερα (pics)

Χανιά
ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: Στο δικό του σπίτι, στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, από σήμερα (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτή η μετεγκατάσταση, για πρώτη φορά σε μόνιμη στέγη, θα συμβάλει να ακουστεί δυνατά σε όλη την Κρήτη η καρδιά αυτού του θεάτρου», τόνισε η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Έφη Θεοδώρου

Στον πρώτο όροφο του Θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” στο παλιό λιμάνι των Χανίων, σε χώρο που προβλέφθηκε πολύ πριν την αποκατάσταση του κτηρίου του Τελωνίου, μεταστεγάστηκε μετά από προσπάθειες πολλών ετών το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Η παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων του ΔΗΠΕΘΕΚ έγινε χθες το μεσημέρι σε πανηγυρικό κλίμα παρουσία της διοίκησης και στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Παρουσίαση νέας στέγης ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης
Παρουσίαση νέας στέγης ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

H πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ κ. Σοφία Μαλανδράκη εξέφρασε την ικανοποίησή της που ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα για το Θέατρο Κρήτης. «Ήρθαμε στην αγκαλιά του Μίκη, εκεί που μας πρέπει. Στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης μετά από πάρα πολλές προσπάθειες», σημείωσε η κ. Μαλανδράκη η οποία αναφέρθηκε στην πορεία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης στον χρόνο, από το 1972 μέχρι σήμερα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά του. «Έχει να αναδείξει πάνω από εκατό θεατρικές παραγωγές με συμμετοχές σπουδαίων ανθρώπων της τέχνης ,με παρουσιάσεις εκτός Κρήτης φυσικά, σε Επίδαυρο, Ηρώδειο, Κύπρο, Δήλο» τόνισε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης κ. Έφη Θεοδώρου εκτίμησε πως «αυτή η μετεγκατάσταση, για πρώτη φορά σε μόνιμη στέγη, θα συμβάλει να ακουστεί δυνατά σε όλη την Κρήτη η καρδιά αυτού του θεάτρου». Η ίδια μίλησε για τα τέσσερα τελευταία χρόνια των δράσεων του κατά τα οποία όπως υπογράμμισε «κινήθηκε το Θέατρο με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και κέρδισε την εξάπλωση του σε όλο το νησί».

Παρουσίαση νέας στέγης ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Το 2003 επί δημαρχίας Κυριάκου Βιρβιδάκη, με πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ τον Χάρη Μεσαρχάκη και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μιχάλη Αεράκη αποφασίστηκε η παραχώρηση του κτηρίου του παλιού τελωνείου τότε για χρήσεις πολιτισμού προκειμένου να στεγάσει μεταξύ άλλων τα γραφεία και τη θεατρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ. Προς το παρόν πάντως η θεατρική σκηνή του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων θα συνεχίσει να φιλοξενεί παραστάσεις του Θεάτρου Κρήτης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News