ΒΟΑΚ: Παραμένουν οι ουρές χιλιομέτρων στο Πλατάνι έως και τα Μεγάλα Χωράφια (vid)

Χανιά
ΒΟΑΚ: Παραμένουν οι ουρές χιλιομέτρων στο Πλατάνι έως και τα Μεγάλα Χωράφια (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση της χρονικής απόστασης μεταξύ των προορισμών και ουρές που πλέον τις ώρες αιχμής μοιάζουν ατελείωτες, προκαλεί η παράταση του έργου αποκατάστασης επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο Πέρα Πλατάνι. Σήμερα στις δέκα το πρωί η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε μέχρι τον κόμβο προς Μεγάλα Χωράφια

Ουρές χιλιομέτρων εξακολουθούν να σχηματίζονται σε καθημερινή βάση τις ώρες αιχμής στα σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης από το Υπουργείο Υποδομών. Στο τμήμα των Χανίων, στο ύψος της περιοχής Πέρα Πλατάνι, οι εργασίες σύμφωνα με την τελευταία διαβεβαίωση, αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα πρέπει να δοθούν σε κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα.

Αύξηση της χρονικής απόστασης μεταξύ των προορισμών και ουρές που πλέον τις ώρες αιχμής μοιάζουν ατελείωτες, προκαλεί η παράταση του έργου αποκατάστασης επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο Πέρα Πλατάνι. Σήμερα στις δέκα το πρωί η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε μέχρι τον κόμβο προς Μεγάλα Χωράφια.

«Καθυστέρησαν για πολλούς και διάφορους λόγους. Η δική μας παρέμβαση σαν περιφέρεια είναι να κάνουμε συνεχώς υπόμνηση προς το Υπουργείο ,και στις υπηρεσίες, και στον Υπουργό και στη διεύθυνση αποκαταστάσεων για να πάνε πιο γρήγορα και στον κατασκευαστή, τον πιέζουμε όσο μπορούμε. Από κει και πέρα δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και πρόσθεσε ότι «Είναι οι βαριές αποκαταστάσεις οι οποίες είναι μελέτης, κατασκευής και επίβλεψης από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και εδώ και στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο που έχει μπει το άλλο φανάρι αυτή τη στιγμή και αποκαθίσταται η μεγάλη κατάπτωση στα Λινοπεράματα που απειλεί να κόψει το δρόμο στα δύο».

Oι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να ακινητοποιούνται ή να κινούνται σημειωτόν για τουλάχιστον είκοσι λεπτά. To φανάρι που έχει τοποθετηθεί, συχνά απενεργοποιείται εξ αιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης και την κίνηση ρυθμίζουν υπάλληλοι του εργοταξίου.

Ενώ, δεκάδες χιλιάδες οδηγοί, επαγγελματίες αυτοκινητιστές, ξένοι επισκέπτες που μετακινούνται από τον ένα νομό στον άλλο έρχονται αντιμέτωποι με τα σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας πάνω στον ΒΟΑΚ. Το τμήμα των Χανίων πάντως αναμένεται να παραδοθεί την προσεχή Τετάρτη.

«Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι μέσα στην εβδομάδα που θα μπει, τελειώνει το έργο, αποκαθίσταται πλήρως ο δρόμος, θα απομακρυνθεί το φανάρι», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Σε εκκρεμότητα ωστόσο βρίσκεται μια ακόμα παρέμβαση επί του ΒΟΑΚ, αυτή στο ύψος του Καλαμίου για την οποία θα απαιτηθούν αντίστοιχοι περιορισμοί στην κυκλοφορία.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News