Δήμος Χανίων: Μοίρασε πασχαλινά γεύματα αγάπης σε 200 ευάλωτους συνανθρώπους μας την Κυριακή του Πάσχα (vid)

Χανιά
Δήμος Χανίων: Μοίρασε πασχαλινά γεύματα αγάπης σε 200 ευάλωτους συνανθρώπους μας την Κυριακή του Πάσχα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεύματα αγάπης θα προσφερθούν και σήμερα από τον Δήμο στους ωφελούμενους του Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας

Γεύματα αγάπης προσέφεραν χθες Κυριακή του Πάσχα σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, ο Δήμος Χανίων  και το φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας. Διακόσιοι ωφελούμενοι του συσσιτίου,  Έλληνες και αλλοδαποί, πέρασαν το Πάσχα μακριά από το εορταστικό κλίμα, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον το φαγητό και τα γλυκά της ημέρας, που με αγάπη και ανθρωπιά τους προσφέρθηκαν.

Άνθρωποι μόνοι, που επιβιώνουν με πενιχρά προνοιακά επιδόματα, άλλοι από πολυμελείς οικογένειες που ζουν στη φτώχια, έσπευσαν ανήμερα του Πάσχα στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντιας. Ο Δήμος Χανίων , όπως σε κάθε γιορτινή μέρα, εξασφάλισε και για το φετινό Πάσχα διακόσια γεύματα αγάπης.

Από το πρωί, οι ωφελούμενοι των Συσσιτίων της Σπλάντζιας προσέρχονταν σε αυτή τη γωνιά της συνοικίας που καταφεύγουν και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, για να πάρουν το φαγητό της ημέρας και επιπλέον φρέσκο τσουρέκι και βαμμένα αυγά, όπως ορίζει η παράδοση.

Στην πολύχρονη και αδιάκοπη παρουσία του, το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας λειτουργεί ως καταφύγιο για άπορους συνανθρώπους μας που στερούνται τα βασικά για την επιβίωσή τους. Εκτός όμως από το φαγητό, οι εθελοντές του Συσσιτίου προσφέρουν απλόχερα και την αγάπη τους.  

Ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε δράσεις αλληλεγγύης, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του δήμου και για τις ημέρες του Πάσχα. Γεύματα αγάπης θα προσφερθούν και σήμερα από τον Δήμο στους ωφελούμενους του Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News