Χανιά: Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην πλατεία 1866 (vid)

Χανιά
Χανιά: Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην πλατεία 1866 (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εργοτάξιο μετατρέπεται το κέντρο των Χανίων καθώς παράλληλα με τις παρεμβάσεις στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη και τη Σκαλίδη, άρχισε σήμερα και το μεγάλο έργο περιμετρικά της Πλατείας 1866 για τη δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου

Την έναρξη του μεγαλόπνοου έργου της δημιουργίας ανοιχτού κέντρου εμπορίου στα Χανιά σηματοδοτούν οι εργασίες στις οδούς Καραϊσκάκη και Κριάρη. Σε πρώτη φάση προβλέπεται αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης. 

Οι εργασίες για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου εκτείνονται σε μια μεγάλη περιοχή στον πυρήνα του εμπορικού κέντρου των Χανίων, που θα αναπλαστεί με προτεραιότητα στον κοινόχρηστο χώρο, ώστε να είναι προσβάσιμη σε πεζούς και ποδηλάτες και παράλληλα θελκτική για τους επιχειρηματίες της περιοχής. 

Για τον περιορισμό των οχλήσεων - δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα του κέντρου θα θυμίζει εργοτάξιο- οι παρεμβάσεις θα γίνονται τμηματικά. Οι δρόμοι στους οποίους ολοκληρώνεται η πλακόστρωση θα δίνονται αμέσως σε κυκλοφορία.  

Ο εργασίες αφορούν στην υπογειοποίηση όλων των δικτύων και στη ριζική αναβάθμιση του αποχετευτικού και υδρευτικού δικτύου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.. Η διαμόρφωση της πλατείας και των οδών Κορωναίου, Κορκίδη, Κριάρη, Κόρακα και τμημάτων της Καραϊσκάκη και της Μυλωνογιάννη, θα γίνει με ενιαίο, ισόπεδο πλακόστρωτο δάπεδο μεταξύ των πεζοδρομίων και των δρόμων, οι οποίοι μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, με ανώτατο όριο τα είκοσι χιλιόμετρα την ώρα.

Οι πρώτες τομές στο οδόστρωμα αποκάλυψαν και πάλι ευρήματα της αρχαίας Κυδωνίας που πάντως δεν επηρεάζουν την πορεία του έργου. 

Η μεγάλη παρέμβαση υπόσχεται να διαμορφώσει με διαφορετική φιλοσοφία την πλατεία 1866. Ταυτόχρονα έρχεται να δώσει νέο αέρα στις περιμετρικές οδούς. 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανάπλαση των έξι δρόμων γύρω από την Πλατεία 1866 να έχει ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News