“Τα Δημοτικά πρωταθλητές στην Ανακύκλωση”: Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μικρούς μαθητές της Κρήτης

Χανιά
“Τα Δημοτικά πρωταθλητές στην Ανακύκλωση”: Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μικρούς μαθητές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πρώτο σταθμό τα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου και παρουσίαση από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Κουρνέτα, τον χρυσό παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη κ.ά. ξεκινάει στις 27 Μαρτίου 2023 το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία Κρήτης ξεκινούν το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ.

Με πρώτο σταθμό τα δημοτικά σχολεία του νομού Ηρακλείου και παρουσίαση από τον διακεκριμένο Ολυμπιονίκη Βασίλη Κουρνέτα, τον χρυσό παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη και εκπρόσωπο της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, τον Γιώργο Τζιουμάκα διεθνή αθλητή πετοσφαίρισης εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ξεκινάει στις 27 Μαρτίου 2023 το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο “Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση”. Την εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με την συνδιοργάνωση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και των Δήμων μελών του.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια  δράση που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στα σχολεία που θα συμμετέχουν σε αυτό το στάδιο, εκτός από τη διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών στο μπλε και στο κίτρινο κάδο.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την επίσκεψη σε 9 σχολεία στον νομό Ηρακλείου όπου, εκτός από στελέχη του ΥΠΕΝ, θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος δήλωσε:

«Είναι σημαντικό η ιδέα της ανακύκλωσης και του διαχωρισμού των αποβλήτων στην πηγή, να γίνει τρόπος ζωής για τα μικρά παιδιά. Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία που πραγματοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που  η δράση συνεχίζεται φέτος με επιτυχία  και στην Κρήτη, με την αρωγή του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ). Πεποίθησή μας είναι ότι οι διακεκριμένοι αθλητές μας θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές των ιδεών που επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε στους μικρούς μας μαθητές σχετικά, με την ανακύκλωση και τη Διαλογή στην Πηγή(ΔσΠ)».

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. κύριος Ζαχαρίας Καλογεράκης ανέφερε για την εκπαιδευτική-περιβαλλοντική δράση:

«Μέσα από τις δράσεις στα δημοτικά σχολεία των δήμων μελών μας, στοχεύουμε να ευαισθητοποιήσουμε το σύνολο των δημοτών μας στην ανακύκλωση και στην διαλογή στην των αποβλήτων στην πηγή ξεκινώντας από τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες/ συνδημότες μας. Η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών μας μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας και του γενικού γραμματέα για να συντονίσουμε και να στηρίξουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γιατί αποτελεί στόχο τόσο του φορέα όσο και των Δήμων μελών μας, για ένα πιο ανθρώπινο και ποιοτικότερο περιβάλλον. Τέτοιες δράσεις συμβάλουν σε αυτό.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης.  Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και στους Δήμους μέλη μας των περιφερειακών ενοτήτων Ρεθύμνου και Λασιθίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News