ΜΑΙΧ: Ανοιχτή μαθητική εβδομάδα για το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης

Χανιά
ΜΑΙΧ: Ανοιχτή μαθητική εβδομάδα για το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν κάποιες από τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για τη βιοποικιλότητα της Κρήτης, το ΜΑΙΧ διοργανώνει φέτος ανοιχτή μαθητική εβδομάδα από τις 3 έως και τις 7 Απριλίου 2023.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν κάποιες από τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων.

Να σημειωθεί ότι το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) υλοποιεί από το 2006 προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διοργανώνει εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του. Τα θέματα των προγραμμάτων επικεντρώνονται κυρίως στην προβολή του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης, ενώ παράλληλα έχουν υλοποιηθεί και προγράμματα που εστιάζουν στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας.

Οι συμμετέχοντες στην ανοιχτή μαθητική εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν κάποιες από τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου (Bοτανικός Κήπος, Κέντρο Πληροφόρησης) και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων. Η δράση απευθύνεται στα σχολεία της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Χανίων και περιλαμβάνει:

  • Προβολή ταινίας και ξενάγηση στο εκθεσιακό κέντρο του ΜΑΙΧ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο παλαιότερων προγραμμάτων (CRETAPLANT «Μικροαποθέματα φυτών», MEDPONDS- «Τα Μεσογειακά Εποχικά λιμνία της νήσου Κρήτης» , JUNICOAST-« Ένα ταξίδι στις αμμοθίνες με τους Κέδρους» και «Αμπελιτσιά, το απειλούμενο, ενδημικό δέντρο της Κρήτης»).
  • Ξενάγηση στον βοτανικό κήπο με τα ενδημικά και τα σπάνια φυτά της Κρήτης και στον κήπο με τα αρωματικά φυτά.

Οι θέσεις για συμμετοχή στη μαθητική εβδομάδα έχουν ήδη καλυφθεί και θα συμμετέχουν 350 μαθητές από 8 σχολεία του νομού Χανίων.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και λαμβάνοντας υπόψη το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των φορέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, το ΜΑΙΧ προγραμματίζει παρόμοιες δράσεις και για τα επόμενα έτη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα σχολεία να συμμετάσχουν.

Ιστοσελίδα Μαθητικών Ξεναγήσεων: http://tour.maich.gr/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News