Χανιά: Από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών η διαδήλωση για τα Τέμπη (pics, vid)

Χανιά
Χανιά: Από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών η διαδήλωση για τα Τέμπη (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων ετών, πολίτες στην πλειοψηφία τους νέοι, εξέφρασαν την οργή τους για τις εγκληματικές παραλείψεις και τις πολιτικές, που εδώ και είκοσι χρόνια, δεν επέτρεψαν τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας

Κρατώντας λευκά μπαλόνια, πλακάτ και πανό, χιλιάδες Χανιωτών, φοιτητές, μαθητές , μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, πολίτες που αισθάνονται χρέος τους τον αγώνα για να μην επαναληφθεί ποτέ έγκλημα σαν αυτό των Τεμπών, διαδήλωσαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων ετών, πολίτες στην πλειοψηφία τους νέοι, εξέφρασαν την οργή τους για τις εγκληματικές παραλείψεις και τις πολιτικές, που εδώ και είκοσι χρόνια, δεν επέτρεψαν τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας.

«Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη», «η νέα γενιά δε συγχωρεί», «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους», «γλυκιά η καρέκλα, το χώμα πικρό», ήταν μεταξύ των συνθημάτων που έγραψαν σε πλακάτ και σε μπαλόνια οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Δυναμικό παρόν έδωσαν στην κινητοποίηση και οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι μάλιστα μετά το τέλος της πορείας κατευθύνθηκαν στο Ενετικό λιμάνι και έφτασαν μέχρι το λιμενοβραχίονα, όπου ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Ήταν φοιτητές – Οι ζωές μας μετράνε».

Δικαίωση για τις αδικοχαμένες ψυχές και για τις οικογένειες τους και απόδοση ευθυνών για να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημα, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων, των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων και των φορέων που απηύθυναν χαιρετισμό στην έναρξη της διαδήλωσης. Μίλησαν για προμελετημένο έγκλημα. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιάννης Μανωλικάκης υπογράμμισε: «Πενθούμε αλλά δεν σιωπούμε. Θέλουμε την αλήθεια για αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ κ. Γιάννη Κυριακάκη ο οποίος σημείωσε πως αυτές τις μέρες, οι εκπαιδευτικοί πήραν ένα μάθημα αγώνα από τους μαθητές τους.

Επίκεντρο της κινητοποίησης ήταν η Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, που αν και περιφραγμένη σε ένα μεγάλο μέρος της λόγω των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου, γέμισε από νωρίς από κόσμο που απλώθηκε στους δρόμους. Σε πάνω από τρεις χιλιάδες υπολογίζονται οι διαδηλωτές που έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο και ακολούθησαν και στην πορεία η οποία πέρασε από τις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Κυδωνίας, Νικολάου Πλαστήρα, Ανδρέα Παπανδρέου κι αφού διήλθε από το μέγαρο της αντιπεριφέρειας, συνέχισε μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου για να ολοκληρωθεί νωρίς το μεσημέρι στην Αγορά.

Δείτε εικόνες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News