Χανιά: Τοποθετήθηκαν 340 προστατευτικές μπαρές στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου

Χανιά
Χανιά: Τοποθετήθηκαν 340 προστατευτικές μπαρές στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέτρα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των οδηγών γνωστοπποιήθηκαν από τον Δήμο Χανίων

Στην τοποθέτηση συνολικά 340 μέτρων προστατευτικών μπαρών (στηθαία) προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία του δικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μπάρες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί σε σημεία που έχουν προκληθεί ατυχήματα στο παρελθόν και έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα, είτε λόγω της φυσιογνωμίας, τους είτε λόγω της συχνότητας εκδήλωσης ατυχημάτων. 

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν μπάρες ασφαλείας συνολικού μήκους 248 μέτρων στα Περβόλια (στον δρόμο του πρ. ΟΑΔΥΚ), 40 μέτρων στο Κατωχώρι Κεραμείων και τέλος, 52 μέτρων στον δρόμο από Καλαθά προς Χωραφάκια.

«Με τα στατιστικά των ατυχημάτων στον δρόμο να αυξάνονται δραματικά, χρόνο με τον χρόνο, κοιτάμε πίσω από τα νούμερα και προχωράμε στην ουσιαστική προστασία των δημοτών μας. Οι προστατευτικές μπάρες είναι ένα μόνο μέτρο, από μια σειρά κινήσεων που έχουμε προβεί και έχουν σκοπό να προλάβουν ατύχημα και να προστατεύσουν τους οδηγούς που κινούνται στο δημοτικό οδικό δίκτυο», σημείωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Όπως επισημαίνει η δημοτική Αρχή, «στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, πραγματοποιούνται συχνά διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου, χαράσσονται νέες διαβάσεις πεζών και τοποθετούνται προστατευτικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος, γνωστοί ως «μάτια γάτας», που στόχο έχουν να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς για την επικινδυνότητα του σημείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News