Χανιά: Πράσινο φως για το έργο του βιολογικού στην Αλμυρίδα

Χανιά
Χανιά: Πράσινο φως για το έργο του βιολογικού στην Αλμυρίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης” αναμένεται να ενταχθεί το έργο του βιολογικού της Αλμυρίδας

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν τον Δήμο Αποκορώνου με έμφαση στα έργα που μπορούν μελλοντικά να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Αναφορά έγινε μεταξύ άλλων και στην ένταξη του έργου με τίτλο: “ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΛΑΚΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΥ” στο πρόγραμμα Τρίτσης όπου και έλαβε τη διαβεβαίωση του Αναπληρωτή Υπουργού ότι σύντομα θα ενταχθεί.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που περιλαμβάνει τη συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση των λυμάτων του σχεδίου πόλης Αλμυρίδας και των οικισμών Πλάκας, Κόκκινου Χωριού, ‘Ασπρου και Καμπιών το αποχετευτικό δίκτυο συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων, συνολικού μήκους 20.500 m, εννέα (9) αντλιοστάσια λυμάτων, την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, με τη μέθοδο ενεργού ιλύος / παρατεταμένου αερισμού σε σύστημα δεξαμενών απονιτροποίησης – αερισμού / δευτεροβάθμιας καθίζησης, δυναμικότητας, σε πρώτη φάση 4.800 ισοδυνάμων κατοίκων (ι.κ.) και σε δεύτερη φάση 6.200 ι.κ. και τον αγωγό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα, ο οποίος περιλαμβάνει χερσαίο τμήμα, μήκους 2.300 m, φρεάτιο φόρτισης και υποθαλάσσιο τμήμα, μήκους 250 m.

Ο κ. Κουκιανάκης τόνισε πως συμπαραστάτη στην προσπάθειά μας έχουμε την πρώην Υπουργό και Βουλευτή Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη και δήλωσε ικανοποιημένος από τη δέσμευση που έλαβε από τον κ.Πέτσα καθώς η σημασία του εν λόγω έργου είναι εξαιρετική τόσο για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής όσο και την ανάπτυξη της τοπικής και Εθνικής Οικονομίας. Για αυτό και ο Δήμος μετά την αγορά του οικοπέδου ωρίμασε πλήρως το έργο εκπονώντας όλες τις απαιτούμενες τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες και το έχει υποβάλλει προς χρηματοδότηση, με προϋπολογισμό 10.644.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News