Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο οδικής ασφάλειας Γεωργιούπολη - Πέτρες

Χανιά
Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο οδικής ασφάλειας Γεωργιούπολη - Πέτρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, έκανε λόγο για «ένα πρότυπο έργο οδικής ασφάλειας» εξηγώντας πως φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και αντικείμενο του έργου το τμήμα από τη Γεωργιούπολη μέχρι τον Πετρέ μήκους 11,5 χιλιομέτρων

Υπεγράφη χθες στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Καρνέση παρουσία του δημάρχου Αποκορώνου κ.Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του διευθύνοντα συμβούλου Ο.Α.Κ. κ. Άρη Παπαδογιάννη, η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου οδικής ασφάλειας του Β.Ο.Α.Κ. στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 13.100.000 ευρώ το οποίο χαρακτηρίζεται ως «εμβληματικό» από τις τοπικές αρχές.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, έκανε λόγο για «ένα πρότυπο έργο οδικής ασφάλειας» εξηγώντας πως φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και αντικείμενο του έργου το τμήμα από τη Γεωργιούπολη μέχρι τον Πετρέ μήκους 11,5 χιλιομέτρων. Η παρέμβαση προβλέπει διαμόρφωση ενιαίας διατομής του δρόμου, επέκταση και ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου με γέφυρες στα ποτάμια εκατέρωθεν του δρόμου, διαμόρφωση και βελτίωση έξι ισόπεδων κόμβων.

Περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή οχτώ υπέργειων ,πεζογεφυρών και τριών υπόγειων διαβάσεων πεζών σε συνδυασμό με δεκαοχτώ ασφαλείς στάσεις λεωφορείων, τη δημιουργία πλήθους ασφαλών οδικών συνδέσεων, ασφαλτοστρώσεις καθώς και άλλα τεχνικά έργα εντός της απαλλοτριωμένης ζώνης του Β.Ο.Α.Κ. «Θα αναβαθμίσουν συνολικά τη συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή και θα δώσουν νέα υπόσταση στις αναπτυξιακές προοπτικές της» σημείωσε ο κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σύμβασης που σηματοδοτεί την έναρξη του σημαντικότερου έργου που υλοποιείται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών, του Ο.Α.Κ., της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Χανίων, μελετητών καθώς και της βουλευτού Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News