Σφράγισαν πολυκατάστημα στα Χανιά: Η εξήγηση πίσω από τις εκπτώσεις 60% (βίντεο)

Χανιά
Σφράγισαν πολυκατάστημα στα Χανιά: Η εξήγηση πίσω από τις εκπτώσεις 60% (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε πολυκατάστημα στα Χανιά - Το μήνυμα της ΑΑΔΕ σε επίδοξους φοροφυγάδες
  • Υποσχόταν μεγαλύτερη έκπτωση για πληρωμές μετρητοίς
  • Μήνυμα της ΑΑΔΕ σε επίδοξους φοροφυγάδες

Στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρέθηκε μεγάλο κινέζικο πολυκατάστημα στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου στα Χανιά με τους ελεγκτές να κάνουν φύλο και φτερό τα οικονομικά του και να προχωρούν σε σφράγιση του για φοροδιαφυγή.

Όπως διαπίστωσαν οι εφοριακοί, ακόμη και σε αγορές για τις οποίες οι καταναλωτές πλήρωναν με κάρτα, η επιχείρηση δεν έκοβε ως όφειλε και απόδειξη στην ταμειακή μηχανή ενώ σε πολλές περιπτώσεις υποσχόταν μεγαλύτερη έκπτωση για πληρωμές μετρητοίς και χωρίς απόδειξη.

Το πολυκατάστημα που έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικό ποσοστό πελατών λόγω των χαμηλών τιμών του, διαφήμιζε μεγάλες εκπτώσεις ενώ πηγές αναφέρουν ότι στο ταμείο η έκπτωση ήταν ακόμη και της τάξης του 60% με τα κέρδη του να είναι υψηλά λόγο της φοροδιαφυγής.

Εκτός από το λουκέτο στο πολυκατάστημα για δύο ημέρες οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επέβαλαν και χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο κατά την συνήθη πρακτική του Υπουργείου Οικονομικών, η ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσει σύντομα και νέα έφοδο, ελέγχοντας σε βάθος τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και από προηγούμενα χρόνια, στέλνοντας έτσι μήνυμα σε επίδοξους φοροφυγάδες και σε όσους ήδη φοροδιαφεύγουν εις βάρος της οικονομίας και των καταναλωτών.

Δεν πρόκειται για τη μοναδική επιχείρηση η οποία έχει σφραγιστεί τον τελευταίο χρόνο μετά από έλεγχο της ΑΑΔΕ. Η εντολή που έχουν τα κλιμάκια της Αρχής από τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών είναι σαφής και αφορά σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις. Σταθερός στόχος παραμένει ο περιορισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής για ένα σύστημα οικονομίας πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό.

Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, υπενθυμίζεται στους φορολογούμενους πολίτες, ότι οφείλουν να απαιτούν την έκδοση απόδειξης σε κάθε αγορά τους και ότι δεν αρκεί η απόδειξη του POS της τράπεζας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα. Τότε θα πρέπει να λάβουν δύο αποδείξεις, μια από την Φορολογική Ταμειακή Μηχανή και μία από το POS της τράπεζας. Τα ποσά των δύο αυτών αποδείξεων θα πρέπει, οπωσδήποτε, να συμφωνούν απόλυτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News