Παναγιώτης Σημανδηράκης: Σειρά συναντήσεων με Ελπιδοφόρο και ομογενείς πρραγματοποίησε στην Αμερική ο δήμαρχος Χανίων

Χανιά
Παναγιώτης Σημανδηράκης: Σειρά συναντήσεων με Ελπιδοφόρο και ομογενείς πρραγματοποίησε στην Αμερική ο δήμαρχος Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο των συναντήσεων η τουριστική προβολή και η επικοινωνία με την ομογένεια

Μηνύματα ενότητας και συνεργασίας με τους ομογενείς της Αμερικής απηύθυνε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιώντας σειρά επαφών. Ο δήμαρχος Χανίων που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, γνωστοποίησε ότι συζητείται η αδελφοποίηση με τον δήμο του Μπρούκλιν ενώ έκανε λόγο για συνεργασία με την ελληνική ομογένεια στον τομέα του τουρισμού .

Να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς του με την ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης επιχειρεί ο δήμος Χανίων να επισφραγίζει με την επίσκεψη του στην Αμερική το ήδη καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών. Ήδη συζητείται δεύτερη αδελφοποίηση, αυτή τη φορά με τον δήμο Μπρούκλιν

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε στο δημαρχείο του Μπρούκλιν με τον γερουσιαστή της πολιτείας της Νέας Υόρκης Ανδρέα Γουνανδρή με τον οποίο είχαμε μια πολύ επικοδομητική συζήτηση σε σχέση με τις σχέσεις και βέβαια να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο δήμων», σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Στο Σπίτι του Κρητικού ο δήμαρχος Χανίων συζήτησε με ομογενείς μέλη του Σωματείου «Ομόνοια» για τα ζητήματα που απασχολούν τους Κρητικούς της Αμερικής ενώ σημαντική στιγμή για τον Παναγιώτη Σημανδηράκη ήταν η συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. «Είχαμε την εξαιρετική τιμή να συναντήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ,να του εκφράσουμε το σεβασμό και την αγάπη μας και να τον προσκαλέσουμε στην πάντα φιλόξενη Κρήτη», πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης.

Σε συνεργασία με τον διευθυντή του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Χαροκόπο οργανώνεται αποστολή από τις ΗΠΑ στα Χανιά τους επόμενους μήνες στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η τουριστική προβολή και η ενίσχυση του ήδη ισχυρού ρεύματος που αναπτύσσεται από τις ΗΠΑ στην Κρήτη. Όπως είπε ο δήμαρχος «Ο ελληνισμός της Αμερικής παραμένει ένα πολύ ζωντανό κύτταρο που έχει πάρα πολλά να προσφέρει αλλά κι εμείς να μάθουμε από αυτό».

Σε συνάντηση του Παναγιώτη Σημανδηράκη με τον Γενικό Πρόξενο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου τέθηκαν ζητήματα επικοινωνίας των Κρητών της Αμερικής με τον δήμο Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News