Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τι κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας στο δικαστήριο - «Τον είδα σκυμμένο να κρύβεται, κατάλαβαν ότι θα έκανε κακό»

Χανιά
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τι κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας στο δικαστήριο - «Τον είδα σκυμμένο να κρύβεται, κατάλαβαν ότι θα έκανε κακό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέχεια σήμερα στη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια -

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται σήμερα Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου η υπόθεση του διπλού φονικού που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια, όπου είχαν βρει τραγικό τέλος ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Στην έναρξη της ακροαματική διαδικασίας η Πρόεδρος ανακοίνωσε τις δύο επόμενες δικάσιμους στις 2 και 3 Φεβρουαρίου.

Η δική άρχισε με την κατάθεση μιας αυτόπτη μάρτυρος. «Όταν έγινε το περιστατικό φοβήθηκα, με έπιασε πανικός. Μετά άκουσα τον πατέρα του Ξυλούρη στην τηλεόραση.  Πήγα τότε στη γυναίκα του Λευτέρη Καλομοίρη κι αφού της είπα ότι δεν αντέχω να το περάσω αυτό, πήγα στον ανακριτή για να καταθέσω.

Όταν έγινε το πρώτο περιστατικό κοντά στην πλατεία, εγώ ήμουν στο σπίτι μου. Στη δεύτερη φασαρία, πιο κάτω από το σπίτι του Λευτέρη Καλομοίρη ήμουν εκεί. Άκουσα από το σπίτι μου τη φασαρία, μια έντονη συζήτηση.  Κατεβαίνω στο δρόμο όπου είχαν μαλώσει οι δύο. Όταν έφτασα εγώ ήταν τέσσερα πέντε άτομα μαζί. Όπλο δεν είδα.

Ο Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του, τον πήγε ο σύζυγος μου. Αργότερα εκεί που στεκόμουν και έψαχνα να δω τον άντρα μου άκουσα κάτι στα ποδιά μου. Νόμιζα ότι είναι σκύλος. Είδα το Γιώργο τον Ξυλούρη σκυμμένο να κρύβεται. Κατάλαβα ότι θα έκανε κακό. Μου είπε να φύγω. Μπήκε στο αυτοκίνητο,  όπλιση το όπλο μέσα στο αυτοκίνητο. Προσπάθησα να τον σταματήσω. «Γιώργο, σκέψου τα κοπελιά σου». Τον κυνηγούσα κι εκείνος έτρεχε. 

Ο Λευτέρης Καλομοίρης ερχόταν από την πλατεία προς το σπίτι του. Είχε λήξει τότε ο καυγάς. Όπως είδα τον Ξυλούρη είχε ένα δαιμονικό πέταγμα.  Φώναξα του Λευτέρη: Λευτέρη, κρατάει πιστόλι. Εκείνος κατάλαβε ότι είχε φτάσει η κακιά ώρα. Του είπε «τα κοπελιά σου δεν τα σκέφτεσαι; «Πιάστηκαν στα χέρια, προσπαθούσε να τον κρατήσει ο Λευτέρης από τα πόδια. Κάποια στιγμή άκουσα το μπαμ».

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης (Χανιά). Ας σημειωθεί ότι, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, η Έδρα έκανε γνωστές και τις αμέσως επόμενες της 13ης Ιανουαρίου δικασίμους (1, 2 και 3 Φεβρουαρίου).

Η υπόθεση, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από περίπου 2,5 χρόνια, είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, τον Απρίλιο του 2021, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων: Ο 32χρονος - σήμερα - Ανωγειανός (γιος του αείμνηστου Λευτέρη Καλομοίρη) είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της «ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», καθώς και για «οπλοχρησία», «οπλοφορία» και «οπλοκατοχή». Τελικά, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, συν ποινή επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News