Χανιά: Υπό κατάληψη για δύο μέρες το Πολυτεχνείο Κρήτης - Έκκληση στον Πρύτανη να λειτουργήσει η Φοιτητική Λέσχη

Χανιά
Χανιά: Υπό κατάληψη για δύο μέρες το Πολυτεχνείο Κρήτης - Έκκληση στον Πρύτανη να λειτουργήσει η Φοιτητική Λέσχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αποτελούν σημείο αναφοράς και δεν είναι απομακρυσμένοι από τα σημερινά αιτήματα», τονίζεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου

Υπό κατάληψη από την Τετάρτη 16 και αύριο Πέμπτη 17 Νοέμβρη το Πολυτεχνείο Κρήτης, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αποτελούν σημείο αναφοράς και δεν είναι απομακρυσμένοι από τα σημερινά αιτήματα», τονίζεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου.

Όπως επισημαίνουν οι φοιτητές , «στο πλαίσιο δράσεων της κατάληψης, η φοιτητική μέριμνα και συγκεκριμένα η λέσχη, θα λειτουργούσε κανονικά, και μάλιστα χωρίς χρέωση, προκειμένου όλοι φοιτητές/ριες να σιτιστούν δωρεάν». Όμως ο Πρύτανης, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές,, «αποφάσισε να προβεί σε μια πλήρως εκδικητική κίνηση και με προσωπική του ευθύνη κρατάει την φοιτητική λέσχη κλειστή, υπονομεύοντας τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου».

«Η Κατάληψη των Φοιτητικών Συλλόγων, είναι ανοιχτή για όλο το λαό», τονίζεται στην ανακοίνωση. Οι φοιτητές συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική-αντιαμερικάνικη πορεία της 17ης Νοέμβρη, στις 18:00 πλ. Δημοτικής Αγοράς, με προσυγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων στις 17:30 στο κτήριο Παπαδοπέτρου.

Η ανακοίνωση των φοιτητών αναφέρει:

“Σήμερα 16 και αύριο 17 Νοέμβρη, με απόφαση μαζικής Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου, το Πολυτεχνείο Κρήτης τελείται υπο καταληψη. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αποτελούν σημείο αναφοράς και δεν είναι απομακρυσμένοι από τα σημερινά αιτήματα. Ταυτόχρονα, ο Φοιτητικός μας Σύλλογος έχει καταγγείλει τις «εκλογές» φιάσκο του Πρυτανη Λαγουδάκη και της Υπ. Παιδείας Κεραμέως, οι οποίο επιδίωξαν την ευθεία παρέμβαση στους φοιτητικούς μας συλλόγους και μάλιστα στις 15 Νοέμβρη, σπιλώνοντας την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου και κατακτήθηκαν Φοιτητικοί Σύλλογοι, ανεξάρτητοι από το κράτος και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων… 49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα! … Οι αγώνες της νεολαίας, αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν φάρο ελπίδας για όλο το λαό! Ως Φοιτητικός Συλλογος, καλούμε όλη τη τοπική κοινωνια, το λαό και την νεολαία, να σταθούν στο πλάι μας, και να συμμετέχουν στις δράσεις της κατάληψης…”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News