Χανιά: Μάζεψαν 92 τόνους σκουπίδια από την περιοχή του Κουμπελή

Χανιά
Χανιά: Μάζεψαν 92 τόνους σκουπίδια από την περιοχή του Κουμπελή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον Κουμπελή αυτό που καίει τους κατοίκους είναι ο καθαρός αέρας, τον οποίο πολλές φορές στερούνται λόγω του Βιολογικού Καθαρισμού

Ο δήμος Χανίων έκανε γνωστό ότι συνεχίζοντας τις τιτάνιες προσπάθειες καθαρισμού στην περιοχή του Κουμπελή, τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΔΙΣΑ απομάκρυναν συνολικά είκοσι επτά οχήματα με περισσότερους από ενενήντα δύο τόνους σκουπιδιών!

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Μιχάλης Τσουπάκης σχολίασε πως «μετά την δενδροφύτευση της περιοχής πριν από δεκαετίες, δεν υπήρξε ποτέ καμία μέριμνα για τον καθαρισμό της, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένας χώρος γεμάτος μπάζα, μια απεριποίητη περιοχή γεμάτη σκουπίδια» και σημείωσε ότι η προσπάθεια ανάδειξης του Κουμπελή δε θα σταματήσει μόνο στον καθαρισμό αλλά πρόκειται να τοποθετηθεί φωτισμός και προστατευτικά κιγκλιδώματα».

Η καθαριότητα ολόκληρης της πόλης, από το κέντρο μέχρι την τελευταία συνοικία και τους περασιαστικούς δήμους θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Θεωρητικά δε η προσπάθεια για τον καλλωπισμό των συνοικιών έχει αρχίσει από τον πρώτο χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της.

Ειδικά για τον Κουμπελή ωστόσο, αυτό που καίει τους κατοίκους είναι ο καθαρός αέρας, τον οποίο πολλές φορές στερούνται λόγω του Βιολογικού Καθαρισμού. Θα ήταν χρήσιμο και άξιο προβολής αν η ΔΕΥΑΧ που διαχειρίζεται την μονάδα επεξεργασία λυμάτων, από κοινού με τον δήμο, έβρισκαν λύση πρώτα και κύρια στο πρόβλημα της δυσοσμίας. Κατά τα άλλα, οι όποιες παρεμβάσεις καλοδεχούμενες είναι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News