Χανιά: Τραγωδία με 4χρονο κοριτσάκι - Ήταν χωρίς νερό και τροφή σε μια βάρκα για μέρες

Χανιά
Χανιά: Τραγωδία με 4χρονο κοριτσάκι - Ήταν χωρίς νερό και τροφή σε μια βάρκα για μέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ το πλοίο, ήταν νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα

Επιχείρηση αεροδιακομιδής ενός 4χρονου κοριτσιού συριακής καταγωγής από θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης προς το Νοσοκομείο Χανίων έλαβε χώρα νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτέμβριου.

Η κατεπείγουσα μεταφορά του μικρού παιδιού έγινε με αίτημα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Μάλτας, ενώ συνέδραμε και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του λιμενικού σώματος αποστέλλοντας ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική «μάχη», αλλά δυστυχώς, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, το 4χρονο κοριτσάκι ήταν σε πλοιάριο με μετανάστες το οποίο είχε αποπλεύσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ιταλία.

Ενώ το πλοίο, ήταν νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα.

Μαζί με το άτυχο παιδί, στο Νοσοκομείο διεκομίσθη και η μητέρα του στην οποία δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον θάνατο της 4χρονης

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το αντίστοιχο κέντρο της Μάλτας (R.C.C. ΜΑΛΤΑΣ) ότι το Φ/Γ πλοίο «BBC PEARL» σημαίας ANTIGUA BARBUDA διέσωσε εξήντα τρεις (63) αλλοδαπούς από ακυβέρνητο σκάφος σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας.

Συγκεκριμένα ο πλοίαρχος του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου και ενώ συνέχιζε να πλέει σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας, αιτήθηκε από το Rescue Coordination Centre (RCC) Μάλτας την αποβίβαση δύο εκ των διασωθέντων λόγω απώλειας των αισθήσεων τους.

Στη συνέχεια το RCC Μάλτας αιτήθηκε την συνδρομή του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. το οποίο επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του «BBC PEARL». Ο ανωτέρω πλοίαρχος αιτήθηκε την αποβίβαση μίας 4χρονης αλλοδαπής, ενώ ενημέρωσε ότι το έτερο άτομο ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο όπως εκτρέψει την πορεία του σε περιοχή ευθύνης Ελλάδας προκειμένου μειωθεί ο χρόνος παραλαβής της ασθενούς από το ελικόπτερο.

Η τετράχρονη, η οποία δεν είχε τις αισθήσεις της, και η μητέρα συνοδός της, παρελήφθησαν από το ελικόπτερο, 50 ν.μ. νότια της Παλαιόχωρας ν. Κρήτης και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου από τους θεράποντες ιατρούς διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News