Χανιά: Στην ουρά για ένα ταξί - Άδειες οι πιάτσες τις ώρες αιχμής (βίντεο)

Χανιά
Χανιά: Στην ουρά για ένα ταξί - Άδειες οι πιάτσες τις ώρες αιχμής (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μέσος όρος αναμονής στην Πλατεία 1866 είναι τα δεκαπέντε λεπτά με τους οδηγούς ταξί να εξηγούν ότι η αυξημένη ζήτηση κυρίως τις βραδινές ώρες

Δυσεύρετα είναι τις τελευταίες ημέρες τα ταξί στα Χανιά λόγω τις αυξημένης ζήτησης με τους ξένους επισκέπτες να περιμένουν στην ουρά τις ώρες αιχμής κυρίως στις πιάτσες που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. Είναι ενδεικτικό ότι το Ραδιοταξί Χανίων δέχεται σε ημερήσια βάση τουλάχιστον 2.000 κλήσεις για ταξί με τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί να βρίσκονται αδιάκοπα στους δρόμους για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Άδειες πιάτσες και κόσμος στην ουρά της αναμονής για ένα ταξί. Η εικόνα στην Πλατεία 1866 όπου βρίσκεται η κεντρική πιάτσα στα Χανιά είναι χαρακτηριστική.

Για την διαθεσιμότητα των ταξί στους δρόμους των Χανίων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Σωματείου Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης, λέγοντας: «Έχουμε φόρτο εργασίας στην κεντρική μας πιάτσα στη 1866 και βεβαίως το αεροδρόμιο που πρέπει να εξυπηρετηθεί. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι, έχουμε 225 ταξί στο δρόμο το 24ωρο, το 90% είναι διπλοβάρδια, κάποιοι λίγοι πρέπει να ξεκουραστούν. Δίνουν και εκεί οι κοπέλες τον καλύτερο τους εαυτό, τεχνικά όμως δε γίνεται για τον όγκο της δουλειάς να εξυπηρετήσουμε πιο πολύ είναι επιλογή σου να περιμένεις ή να πάρεις άλλο μέσο».

Ο μέσος όρος αναμονής στην Πλατεία 1866 είναι τα δεκαπέντε λεπτά με τους οδηγούς ταξί να εξηγούν ότι η αυξημένη ζήτηση κυρίως τις βραδινές ώρες σε συνδυασμό με το κυκλοφοριακό, οδηγούν σε αναπόφευκτες καθυστερήσεις.

Στην Πλατεία Δικαστηρίων, στο ΚΤΕΛ , στο Πειραματικό Γυμνάσιο οι πιάτσες έχουν τις περισσότερες ώρες ελάχιστα διαθέσιμα ταξί.

Ο κ. Καραπατάκης κάνει έκκληση στον κόσμο να κάνει υπομονή αυτόν τον μήνα καθώς η μεγάλη τουριστική κίνηση στην πόλη αυξάνει τον όγκο της δουλείας τους. «Κάνω έκκληση στους πελάτες μας να δείξουν υπομονή και κατανόηση ειδικά το μήνα αυτό διότι έχουν μάθει να μην περιμένουν…».

Οι διαδρομές προς αεροδρόμιο όπου υπάρχει αυξημένος φόρτος εξ αιτίας των αφίξεων αλλά και προς τις τουριστικές περιοχές του βόριου άξονα είναι οι πιο περιζήτητες και κρατούν για ώρα δεσμευμένα τα ταξί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News