Φαράγγι Σαμαριάς: «Ελεύθερα» τα δύο πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής (βίντεο)

Χανιά
Φαράγγι Σαμαριάς: «Ελεύθερα» τα δύο πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε σήμερα Κυριακή, 1 Μαΐου για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής από τη νότια είσοδο της Αγίας Ρουμέλης το Φαράγγι της Σαμαριάς - Σε όλο το μήκος του θα ανοίξει την Τετάρτη, 4 Μαΐου, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και οι ειδικότερες συνθήκες του φαραγγιού

Άνοιξε σήμερα, Κυριακή 1η Μαΐου, για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής από τη νότια είσοδο της Αγίας Ρουμέλης, το Φαράγγι της Σαμαριάς. Φέτος η αρμοδιότητα λειτουργίας του ανήκει στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και στον φορέα διαχείρισης ενώ όπως ανακοινώθηκε, το άνοιγμα του εθνικού δρυμού σε όλο το μήκος του θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαΐου, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και οι ειδικότερες συνθήκες εντός του φαραγγιού. Ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από το ύψος της στάθμης του νερού στη θέση Πόρτες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, «αν υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, ενδέχεται να καθυστερήσει το άνοιγμα σε όλο το μήκος της διαδρομής. Προς το παρόν οι περιπατητές θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν το κομμάτι από το Φυλάκιο της Αγίας Ρουμέλης μέχρι το χώρο ανάπαυσης Αφέντης Χριστός».

Σε κάθε περίπτωση η είσοδος επιτρέπεται από τις 7 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι ενώ το αργότερο ως τις 6 το απόγευμα οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εξέλθει του δρυμού. Οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μονοπατιού έχουν ολοκληρωθεί ωστόσο όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παροχής ιατρικής βοήθειας για οποιοδήποτε περιστατικό.

Ο κ. Καλογερής διαβεβαίωσε ότι όπως κάθε χρόνο, οι υπηρεσίες οι οποίες εμπλέκονται, ο Φορέας Διαχείρισης , η Διεύθυνση Δασών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την αποκατάσταση της βατότητας του μονοπατιού και για την συντήρηση του.

Οι επισκέπτες του εθνικού δρυμού Σαμαριάς θα μπορούν το επόμενο διάστημα να εκδίδουν το εισιτήριο τους και ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του φαραγγιού και μέσω facebook.Φέτος οι προσδοκίες για αύξηση της επισκεψιμότητας είναι μεγάλες, με δεδομένο ότι ακόμη και πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών ήταν εντυπωσιακός παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα μακρά διαστήματα αναστολής λειτουργίας του δρυμού λόγω καύσωνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News