Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη για τη ζωή 51χρονος στα Χανιά

Χανιά
Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη για τη ζωή 51χρονος στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 51χρονος νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Χανίων και κατέληξε σήμερα, Δευτέρα

Ασφυκτική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων εξ αιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και των εισαγωγών στις κλινικές covid.

 Ένας ασθενής 51 ετών που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Covid, ανεμβολίαστος, υπέκυψε σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου από επιπλοκές του κορωνοϊου. Την ίδια ώρα αυξάνεται η πληρότητα και στο παιδιατρικό τμήμα covid όπου νοσηλεύονται ένα βρέφος τριών μηνών και δυο παιδιά 13 και 15 ετών.

Το plan Β για το νοσοκομείο Χανίων

Σήμερα, 30 πολίτες ,νοσηλεύονται στις κλινικές covid του νοσοκομείου Χανίων. Το 90% είναι ανεμβολίαστοι. Με αυτά τα δεδομένα η εφαρμογή του Plan B ήταν για την διοίκηση μονόδρομος. Μια επιπλέον κλινική covid προσέθεσε 36 κλίνες και πλέον στο σύνολο τους αριθμούν 72.

Ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Γιώργος Μπέας παρατήρησε ότι «όλοι όσοι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ Covid είναι ανεμβολίαστοι και άνθρωποι νεαρής ηλικίας».

Επιπλέον, ανακατατάξεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σ το νοσοκομείο των Χανίων. Η Ορθοπεδική κλινική μεταφέρθηκε στους χώρους της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής η οποία από την παραμονή των Χριστουγέννων είχε συγχωνευτεί με την Α΄ Χειρουργική.

Η κατάσταση θύμισε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τον περασμένο Αύγουστο όταν είχε καταγραφεί ρεκόρ νοσηλειών με καλυμμένες και τις 72 κλίνες τότε, ενώ σε λειτουργία είχε τεθεί και δεύτερη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μπέα «επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει και είναι κατατεθειμένο .Η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι ότι η κοινωνία και η οικονομία είναι ανοιχτές. Νοσηρότητα μεγάλη υπάρχει. Η ΜΕΘ καρδιοπαθών είναι επίσης γεμάτη όπως και η κλασική ΜΕΘ. Υπ αυτή την έννοια τα επιχειρησιακά σχέδια τυγχάνουν τροποποιήσεις ,υπάρχουν εναλλακτικές» υπογράμμισε.

Αν οι ρυθμοί παραμείνουν ανοδικοί , οι κλίνες ανάνηψης στα Χειρουργεία θα χρησιμοποιηθούν για non covid ασθενείς ώστε να διατεθούν επιπλέον κλίνες σε νοσούντες από κορωνοϊό . Εναλλακτικά θα υπάρξει συνεργασία με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης. «Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε απόλυτα αριθμητικές τιμές ορισμένες φορές ξεπεράσαμε ακόμη και τα κρούσματα του Ηρακλείου που έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό. Άρα ως φυσικό επόμενο, ο νομός μπήκε σε κόκκινο» είπε ο διοικητής του νοσοκομείου περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας.

Άρχισε η διάθεση μονοκλωνικών αντισωμάτων από το νοσοκομείο Χανίων

Την ίδια στιγμή, το Νοσοκομείο Χανίων είναι από χθες ένα από τα 25 ολόκληρης της χώρας το οποίο χορηγεί μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα. Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας απηύθυνε κάλεσμα στους γιατρούς να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων στην ειδική πλατφόρμα για τους ασθενείς τους που πληρούν τα κριτήρια.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News