Τι περιλαμβάνει το «λίφτινγκ» της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Χανιά
Τι περιλαμβάνει το «λίφτινγκ» της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχωράει η διαδικασία για την ανακατασκευή της

Προχωράει το έργο της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων μετά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των αιτήσεων και την υποβολή προσφορών.

Το έργο προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ έχει προθεσμία εκτέλεσης 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Να γίνει με ρυθμούς ιδιωτικού και όχι δημόσιου έργου ζητούν οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς.

Σύμφωνα με το αντικείμενο της σύμβασης, θα γίνει αποξήλωση όλων των κατασκευών, με στόχο να παραμείνουν μόνο οι λιθοδομές του κτιρίου.

Προβλέπεται να αποξηλωθούν δάπεδα, μεταλλικές κατασκευές, ρολά, πάγκοι, επιγραφές, φωτιστικά, μεταλλικά και ξύλινα κουφώματα, τζάμια στην οροφή με τον μεταλλικό τους σκελετό και υδρορροές. Προβλέπεται ακόμα η  προσεκτική απομάκρυνση των μεταλλικών ζευκτών και των κεραμιδιών, και η κατεδάφιση όλων των εσωτερικών διαχωριστικών τοίχων των καταστημάτων.

Η μελέτη ανακατασκευής του μνημείου περιλαμβάνει ακόμη αντικατάσταση των κεραμιδιών με αργιλικά γαλλικού τύπου ,προμήθεια μεταλλικών κατασκευών για τα καταστήματα και αντικατάσταση των Ρολογιών.

Δάπεδα, μεταλλικές κατασκευές, ρολά, πάγκοι, επιγραφές, φωτιστικά, μεταλλικά και ξύλινα κουφώματα, τζάμια στην οροφή , υδρορροές. Μεταλλικά ζευκτά ,  κεραμίδια και κατεδάφιση όλων των εσωτερικών διαχωριστικών τοίχων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News