Σωστική λέμβος αναποδογυρισμένη κινητοποίησε το Λιμενικό στα Φαλάσαρνα

Χανιά
Σωστική λέμβος αναποδογυρισμένη κινητοποίησε το Λιμενικό στα Φαλάσαρνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχικά οι έρευνες αφορούσαν και σε τυχόν εντοπισμό αγνοουμένων, κάτι που αποκλείστηκε στη συνέχεια των ερευνών

Την κινητοποίηση του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου προκάλεσε ο εντοπισμός μιας σωστικής λέμβου στην παράκτια περιοχή των Φαλασάρνων το μεσημέρι της Τετάρτης. Γύρω στις 1:30, κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με τα γραφεία του Λιμενικού Σταθμού αναφέροντας πως υπάρχει μια αναποδογυρισμένη λέμβος και ότι υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους.

Άνδρες του Λιμενικού Σταθμού κινητοποιήθηκαν άμεσα, ξεκινώντας επιτόπιες έρευνες. Η λέμβος δεν έφερε διακριτικά, ούτε και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν ελλιμενισμένη σε κοντινό λιμανάκι. Είχε πάντως, εμφανείς φθορές.

Από τις Λιμενικές Αρχές εκτιμάται ότι την ξέβρασε η θάλασσα, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που ξεπερνούσαν σε ένταση τα 8 Μποφόρ. Πιθανότερο σενάριο, είναι η λέμβος να έπεσε από διερχόμενο πλοίο, καθώς η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης είναι πέρασμα για δεκάδες φορτηγά πλοία κυρίως.

Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, που βρέθηκε σε κοντινό σημείο, δεν προβλημάτισε τις Λιμενικές Αρχές ούτε και ενίσχυσε φόβους που εκφράστηκαν για ύπαρξη αγνοουμένων. Θωρείται πως ο εντοπισμός του κινητού δεν σχετίζεται με τον εντοπισμό της λέμβου αλλά βρέθηκε τυχαία στην ίδια ακτή. Η περιοχή εξάλλου βρίσκεται σε δρόμο από τον οποίο διέρχονται με μεγάλη συχνότητα κυρίως παραγωγοί οπωροκηπευτικών της περιοχής ή εργαζόμενοι σε συσκευαστήρια και μονάδες τυποποίησης.

Οι έρευνες διεκόπησαν απογευματινές ώρες, έγινε καταγραφή του συμβάντος το οποίο θεωρείται λήξαν. Σύμφωνα με στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου, επέκταση των ερευνών από θαλάσσης δεν ήταν δυνατή, εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν. Όμως και ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης είπε στο neakriti.gr, πως ενημερώθηκε από τις Λιμενικές Αρχές της περιοχής και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News