Η Σούζαν Πομπέο και η Μαρέβα Μητσοτάκη σε μοναστήρι - Από τι εντυπωσιάστηκαν

Χανιά
Η Σούζαν Πομπέο και η Μαρέβα Μητσοτάκη σε μοναστήρι - Από τι εντυπωσιάστηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιηγήθηκαν στο χώρο και το μουσείο

Λίγο πριν τις 12 μ.μ. η Σούζαν Πομπέο και η Μερέβα Μητσοτάκη και η συνοδεία τους έφτασαν στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στις Κορακιές Ακρωτηρίου. Το γυναικείο μοναστήρι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη βίλα Μητσοτάκη.

Οι δύο σύζυγοι μαζί με την κόρη της Μαρέβας, Δάφνη προσκύνησαν στο Μοναστήρι και ξεναγήθηκαν στο μουσείο της μονής. Κατά την παραμονή τους γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα που παρασκευάζουν οι μοναχές (γλυκο κουταλιού τριαντάφυλλο και λικέρ λεμοντσέλο), ενώ στις συνομιλίες Μαρέβας και Θεοφόρας, η Μαρέβα δεσμεύτηκε να δει από κοντά το θέμα της ανακαίνισης της μονής και του μουσείου, το οποίο είχε χρόνια να επισκεφθεί.  

Γοητεύτηκαν από τη μονή

Η Σούζαν που είναι χριστιανή ορθόδοξη, γοητεύτηκε από ιστορία και τους χώρους της μονής, ενώ όπως της εξήγησε η Μαρέβα ο αείμνηστος Κων/νος Μητσοτάκης συνήθιζε όταν βρισκόταν στα Χανιά να πηγαίνει με τα εγγόνια του και μάλιστα περπατώντας από το σπίτι του, στο συγκεκριμένο μοναστήρι, στο οποίο έγιναν και τα βαφτίσια της Δάφνης.

Οι δύο κυρίες είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, όμως την τελευταία στιγμή άλλαξαν το πρόγραμμα τους και πήγαν στο γυναικείο μοναστήρι, παρά το γεγονός ότι άνδρες της ΕΛΑΣ αλλά και των αμερικάνικων υπηρεσιών Ασφαλείας είχαν μεταβεί στο Μοναστήρι μαζί με υπηρεσιακούς σκύλους για να το ελέγξουν.

Η κυρία Πομπέο περιηγήθηκε στο μουσείο της μονής ενώ της πρόσφεραν κέρασμα γλυκό τριαντάφυλλο και λιμοντσέλο. Η Μαρέβα Μητοστάκη από την πλευρά της έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανακαίνιση της μονής καθώς στο ιερό χώρο βαφτίστηκε η κόρη της.

Επόμενος σταθμός ήταν η παλιά πάλη και το ενετικό λιμάνι. Εκεί τις συνόδευσε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ μετά την περιήγησή τους στο γραφικό λιμάνι γευμάτισαν σε κατάστημα της περιοχής και ακολούθως επέστρεψαν στη βίλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News