Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο νέος ΒΟΑΚ θα γίνει με διόδια»

Χανιά
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο νέος ΒΟΑΚ θα γίνει με διόδια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο θα συνδέει την Κρήτη στην ολότητα της - Μέσα στο 2021 αναμένεται να προκηρυχθεί

«Το έργο θα γίνει με διόδια, αλλά λογικά διόδια. Αυτό είναι μονόδρομος». 

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε πως θα υπάρξουν ανάλογες διευκολύνσεις για τους μόνιμους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής.

Από την Αντιπεριφέρεια Χανίων ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη «μεγαλύτερη αναπτυξιακή εκκρεμότητα», τον ΒΟΑΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ξεκινάει από την Κίσσαμο, διότι όπως είπε είναι μελετητικά απλό και με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο το Υπουργείο θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μελέτες, να ωριμάσουν και να περάσει το έργο στο υπ. Περιβάλλοντος για τις υπόλοιπες μελέτες, ώστε μέσα στο 2021 να προκηρυχθεί.

Σε επόμενη φάση θα αναζητηθούν πόροι και ήδη έχει γίνει συζήτηση με την Ε.Ε. για το πρώτο σκέλος της χρηματοδότησης  Ταυτόχρονα εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης άλλων έργων ΣΔΙΤ, για την εξασφάλιση ενός μέρους των κονδυλίων.

Θα φτιάξουμε καινούριο δρόμο, θα περάσουν όμως χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ως τότε απευθύνω έκκληση στους Κρητικούς.

Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει και η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων και αυτό όπως είπε θα γίνει ως ανεξάρτητο δημόσιο έργο.

Παράλληλα, απαντώντας σε αιτήματα που του τέθηκαν, σημείωσε ότι οι αποκαταστάσεις των υποδομών θα προχωρήσουν.

Σχετικά με την αποψίλωση των δήμων από προσωπικό, επεσήμανε πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί και ειδικά σε μικρούς δήμους.

Η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή, Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, Υπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενακη, Υφυπουργού Υποδομών κ.Κεφαλογιαννη , υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλακη, βουλευτων Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και Μανούσου Βολουδακη, Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερη, δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Δημαρχείο Χανίων

Η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο των Χανίων.

O Κυριάκος Μητσοτακης ανέφερε πως: «Πολύ σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε ανακοινώσεις για την παραχώρηση των παλιών Ιταλικών στρατώνων στο δήμο για τη δημιουργία νέου Δημαρχείου».

Ο Πρωθυπουργός έκανε επίσης αναφορά στην αξιοποίηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου και στην αποκατάσταση των Νεωρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News