Ανελέητο το χτύπημα της κακοκαιρίας για τους καλλιεργητές της Κουντούρας

Χανιά
Ανελέητο το χτύπημα της κακοκαιρίας για τους καλλιεργητές της Κουντούρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτο πλήγμα για τους καλλιεργητές της Κουντούρας στα Χανιά - Κινδύνευσε ένας άνθρωπος από την ένταση των φαινομένων

Νέο χτύπημα για τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Κουντούρας.

Ανεμοστρόβιλοι που εκδηλώθηκαν εκ νέου στην περιοχή, κατέστρεψαν θερμοκήπια, ενώ χαλαζόπτωση ήρθε να συμπληρώσει το παζλ της καταστροφής, διαλύοντας τις οροφές γυάλινων θερμοκηπίων.

Οι καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για το τρίτο πλήγμα που δέχονται μέσα σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την περιοχή του Κριού, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές, σε τουλάχιστον ογδόντα στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών, την νύχτα της Κυριακής στη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων, τουλάχιστον τριάντα στρέμματα πλημμύρισαν και πνίγηκαν στη λάσπη, ενώ το σημερινό ήταν το τρίτο κατά σειρά πλήγμα.

Κινδύνευσε άνθρωπος

Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου, σύμφωνα με πληροφορίες, που ο ανεμοστρόβιλος σχεδόν σήκωσε αυτοκίνητο, που κινείτο εκείνη τη στιγμή στο σημείο, με τον οδηγό του οχήματος να βιώνει τον απόλυτο τρόμο.

Σε επιφυλακή ο δήμος Γόρτυνας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σοβαρές ζημιές υπάρχουν στο μεγαλύτερο τμήμα του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Γόρτυνας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις περιοχές Ατσιπάδες, Λαράνι και Γκαγκάλες.

Συνεργεία του Δήμου Γόρτυνας θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Έκκληση από τον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας αντιδήμαρχο, Κωνσταντίνο Τσικνάκη, προς τους πολίτες, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News