Η… Κινητικότητα στα Χανιά - Μια διαφορετική στάση στην καθημερινότητα των πολιτών

Χανιά
Η… Κινητικότητα στα Χανιά - Μια διαφορετική στάση στην καθημερινότητα των πολιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, κορυφώνονται οι δράσεις στη γραφική πόλη των Χανίων, με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Με στόχο την προώθηση των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ο δήμος Χανίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, διοργανώνοντας σειρά δράσεων έως και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα κορυφωθούν με την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο.

Αύριο Τρίτη στις έντεκα το πρωί ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Γιάννης Γιαννακάκης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αναφερθούν στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων που σχεδιάζεται, για μια πόλη πιο φιλική στο δημότη.

Ήδη ο δήμος Χανίων εκπονεί μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας σχεδιάζοντας με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιχειρώντας μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των πολιτών σήμερα και στο μέλλον, με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας αποτελεί μια ευκαιρία ανάδειξης μιας διαφορετικής στάσης στην καθημερινότητα των πολιτών, στην οποία τα μηχανοκίνητα οχήματα δεν θα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Στο πλαίσιο των δράσεων που θα υλοποιηθούν θα γίνουν ενημερωτικές διαλέξεις στα σχολεία για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου με αφετηρία το τέρμα της οδού Σελίνου στον Κλαδισσό θα πραγματοποιηθεί περιπατητική δράση ενώ την Κυριακή, Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, οι δρόμοι πλησίον του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας θα παραμένουν κλειστοί από τις πέντε το απόγευμα ως τις εννέα το βράδυ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί δράσεις για παιδιά Δημοτικού Σχολείου, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικά δρώμενα, διαδραστικές προβολές, σεμινάρια σωστής χρήσης ποδηλάτου, πρότυπα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, ποδηλατοπορεία.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν μετά  από κλήρωση, δωρεάν δέκα μηνιαίες κάρτες μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων. Καινοτομία στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Χανιά αποτελεί η απόφαση, μέρος των υπηρεσιακών μετακινήσεων του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και των αντιδημάρχων να πραγματοποιείται στην πόλη με ποδήλατο.

Χορηγοί επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στα Χανιά είναι η ΚΡΗΤΗ TV, η εφημερίδα Νέα Κρήτη και το neakriti.gr.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News