Μειώσεις μέχρι και 50% έρχονται από τη Fraport

Χανιά
Μειώσεις μέχρι και 50% έρχονται από τη Fraport

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σημαντικό “λιθαράκι” στην κατεύθυνση της πολυπόθητης επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου δηλώνει έτοιμη να βάλει η Fraport, προχωρώντας σε σημαντικές μειώσεις (της τάξης του 50%) στα αεροναυτιλιακά τέλη για τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Μια εξέλιξη πολύ σημαντική και για την Κρήτη, αφού είναι δεδομένο ότι η μείωση κατά το ήμισυ των τελών στο αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης” θα λειτουργήσει ευνοϊκά για την προσέλκυση νέων αεροπορικών γραμμών και δρομολογίων στα Χανιά μέσα στη χειμερινή σεζόν.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η Fraport Greece, «συνεπής στη δέσμευσή της για στήριξη του τουρισμού και κατά τη χειμερινή περίοδο, προχώρησε στη δημιουργία κινήτρου που ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή νέων διεθνών δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Διανύοντας μόλις το πρώτο έτος παρουσίας της στην εγχώρια αγορά αερομεταφορών, υλοποιεί τον επιχειρηματικό της στόχο για ανάπτυξη της κίνησης, εφαρμόζοντας πρόγραμμα κινήτρων διάρκειας δύο ετών, αρχής γενομένης από τον χειμώνα του 2018-2019.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών ώστε να εισάγουν νέα, διεθνή δρομολόγια κατά τη χειμερινή περίοδο».

Μολονότι η τιμολογιακή πολιτική αεροναυτιλιακών τελών που ισχύει είναι ήδη ανταγωνιστική, η Fraport Greece σημειώνει ότι συμβάλλει έμπρακτα προς την κατεύθυνση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, το εν λόγω κίνητρο ανάπτυξης νέων δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες συνεπάγεται εκπτώσεις στα αεροναυτιλιακά τέλη της τάξεως του 50% διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης σε 14 ελληνικούς προορισμούς, ενδυναμώνοντας την ίδια ώρα τις συνεργασίες της με τις αεροπορικές εταιρείες.

Με αφορμή την εισαγωγή του συγκεκριμένου αναπτυξιακού κινήτρου, ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι το συγκεκριμένο κίνητρο θα βοηθήσει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί το μεγαλύτερο ζητούμενο και πρόκληση τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για εμάς.

Στη Fraport Greece καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί και να τονωθεί περαιτέρω η ανοδική τάση που καταγράφεται στα 14 ελληνικά αεροδρόμια, αποδεικνύοντας ότι πιστεύουμε στη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο προσδοκούμε να θωρακίσουμε απέναντι στις όποιες διακυμάνσεις παρουσιάζονται στις ανταγωνιστικές αγορές και να καταστήσουμε ελκυστικό 365 μέρες τον χρόνο. Μέσω συγκεκριμένων και στοχευμένων δράσεων και συνεργειών, συνεχίζουμε με συνέπεια το έργο μας, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News