Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, με τα Ανώγεια να εμφανίζουν ένα εντυπωσιακό χειμωνιάτικο τοπίο.

Σε ένα ξεχωριστό οδοιπορικό στην περιοχή ο Γιώργος Νταγιαντάς κατέγραψε τα λευκά τοπία που μαγνητίζουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες και ανέβασε σχετικά βίντεο στο Facebook:
Στο Οροπέδιο Λασιθίου, το πρωί έπεφτε χιόνι ανακατεμένο με βροχή, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 4 βαθμούς Κελσίου, με το Τζερμιάδο να εμφανίζει χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα αναφέρει παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα ορεινά θα συνεχιστούν οι ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι αργά το βράδυ.
Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα και μετατόπιση σε βόρειους-βορειοανατολικούς 4 έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στη νότια Κρήτη φτάνει τους 14 βαθμούς. Στα ορεινά του νησιού οι θερμοκρασίες είναι σαφώς χαμηλότερες: Στα Ανώγεια σήμερα Πέμπτη, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, το θερμόμετρο δείχνει από -3 έως -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου από -2 έως 1 βαθμό Κελσίου.
