Σύσκεψη για ΒΙΠΕ

Στον υπουργό Ανάπτυξης τα ζητήματα των ΒΙ.ΠΕ. - Δέσμευση Θεοδωρικάκου για διορθωτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία τους

Κρήτη
Στον υπουργό Ανάπτυξης τα ζητήματα των ΒΙ.ΠΕ. - Δέσμευση Θεοδωρικάκου για διορθωτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάστηκαν 4 κομβικά σημεία, που κατά τους εγκατεστημένους στις ΒΙ.ΠΕ. επιχειρηματίες, χρήζουν άμεσης τροποποίησης

Ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης η σύσκεψη που είχαν σήμερα Παρασκευή οι εκπρόσωποι των ΒΙ.ΠΕ. όλης της χώρας με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο. 

εικόνα_Viber_2025-03-28_16-46-32-224.jpg

Οι εγκατεστημένοι στις ΒΙ.ΠΕ. παρουσίασαν 4 κομβικά σημεία που χρήζουν άμεσης τροποποίησης στο καθεστώς λειτουργίας των Βιομηχανικών Περιοχών.

Αυτά έχουν να κάνουν: 

  • Με τις συμβάσεις εγκατάστασης
  • Με την εκπροσώπηση των εγκατεστημένων στις αποφάσεις
  • Με ζητήματα διαφάνειας, και τέλος
  • Με τη διαιτησία. 
εικόνα_Viber_2025-03-28_16-46-32-224.jpg

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε στους εγκατεστημένους ότι θα επανεξετάσει τα αιτήματά τους και πως το προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις όσον αφορά τον κανονισμό λειτουργίας των ΒΙ.ΠΕ. 

εικόνα_Viber_2025-03-28_16-46-32-224.jpg

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΒΙ.ΠΕ. Πέτρος Μαντάς, ο πρώτος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εγκατεστημένων ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κώστας Χρηστάκος, ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Αθανάσιος Ψαθάς.

Από την πλευρά του Ηρακλείου τέθηκε και το ζήτημα της πρόσφατης πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ξυλείας, υπογραμμίζοντας στον υπουργό τα κενά και τις παραλείψεις που καταγράφηκαν στην επιχείρηση, ζητώντας ουσιαστικά τη θωράκιση της ασφάλειας αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News