Σημαντικό “κούρεμα” χρέους σε οφειλέτη πέτυχε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με εξωδικαστική διμερή διαμεσολάβηση. Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:
«Συγκεκριμένα: ο οφειλέτης χρωστούσε 9.000 ευρώ και θα πληρώσει μόνο 1.500 ευρώ. Το εν λόγω χρέος προήλθε από καταναλωτικό δάνειο σε συστημική τράπεζα, η οποία το πούλησε σε funds -servicers -δικηγορικά γραφεία.
Η παρέμβαση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης υπήρξε καθοριστική, καθώς έχει γνώση ότι τα δάνεια αυτά αγοράστηκαν “κοψοχρονιάς” από τις τράπεζες στο πρόγραμμα “Ηρακλής”. Μια ακόμη επιτυχημένη εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών πέτυχε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εξασφαλίζοντας διαγραφή 83% του χρέους για Χανιώτη δανειολήπτη. Ο συγκεκριμένος οφειλέτης είχε λάβει τραπεζικό δάνειο ύψους 10.000 ευρώ, το οποίο, αν και ενήμερο, μεταβιβάστηκε σε fund και στη συνέχεια σε εισπρακτική εταιρεία, που του ασκούσε πιέσεις για άμεση εξόφληση.
Ο δανειολήπτης, αδυνατώντας να αποπληρώσει το ποσό λόγω χαμηλού εισοδήματος, βρέθηκε αντιμέτωπος με απειλές αναγκαστικών μέτρων, όπως διαταγή πληρωμής, κατάσχεση και πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων.
Μετά από διμερή διαμεσολάβηση μεταξύ της Ένωσης και του δικηγορικού γραφείου που διαχειρίζεται το χρέος, επιτεύχθηκε σημαντικό “κούρεμα” της οφειλής:
Διαγράφηκε το 83% του δανείου. Το χρέος μειώθηκε από 9.000 σε 1.500 ευρώ, δηλαδή του διαγράφηκαν 7.500 ευρώ.
Ο δανειολήπτης έλαβε εξοφλητική απόδειξη από το δικηγορικό γραφείο της Αθήνας.
Τέλος, καλούμε κάθε πολίτη της Κρήτης, που έχει δανειακές οφειλές και θέλει να τις ρυθμίσει, κατά το οικονομικό του “μπορώ”, να επικοινωνήσει με τα γραφεία της Ένωσης, προκειμένου να πάρει έγκυρη και υπεύθυνη συμβουλευτική δωρεάν, από τα επιστημονικά στελέχη της Ένωσης, κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες 9 π.μ. έως 12 μ., αφού κλείσει ραντεβού στο 28210/92.306».