Τιτάνια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο ξυλείας στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, με την πυρκαγιά να φέρνει στο φως σωρεία προβλημάτων και την παντελή απουσία του Φορέα Διαχείρισης.
Πυροσβεστική, Περιφέρεια, Δήμος και Ιδιώτες με βυτία και υδροφόρες κλήθηκαν να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί στις διπλανές εγκαταστάσεις.
Η επιχείρηση της Π.Υ βρίσκεται στο στάδιο της αποκάθαρσης.
Στις ευθύνες του Φορέα Διαχείρισης αναφέρονται μιλώντας στο Ράδιο 98.4 οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας σε Περιφέρεια και Δήμο, σημειώνοντας ότι ανοίγουν τη συζήτηση για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του.
Γιάννης Λεοναράκης: «Ο Διαχειριστής πρέπει να έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να το τηρεί ως ευαγγέλιο στις ώρες της κρίσης», δηλώνει ο Γιάννης Λεονταράκης.
«Ο δήμαρχος Ηρακλείου έχει από την αρχή της θητείας του επισημάνει ότι το πλαίσιο λειτουργίας της ΒΙΠΕ με τις υποχρεώσεις του φορέα διαχείρισης απαιτείται να τεθεί τώρα επί τάπητος», σημειώνει ο Μανόλης Χαιρέτης.