εικόνα_Viber_2025-03-18_16-31-56-262.jpg

Φράγμα Αποσελέμη: Δραματική η μείωση των αποθεμάτων νερού - Κρίσιμες αποφάσεις τον Απρίλιο για τη διανομή των πόρων (vid)

Κρήτη
Φράγμα Αποσελέμη: Δραματική η μείωση των αποθεμάτων νερού - Κρίσιμες αποφάσεις τον Απρίλιο για τη διανομή των πόρων (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνει η στρόφιγγα του Φράγματος Αποσελέμη μέχρι τον Απρίλιο - Δραματική η εικόνα με λιγότερα αποθέματα σε σχέση με πέρυσι

Κλείνει η στρόφιγγα του Φράγματος Αποσελέμη μέχρι τις 15 Απριλίου για τους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, με στόχο οι ελάχιστες ποσότητες νερού να διατεθούν τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην τουριστική βιομηχανία, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.  

► Διαβάστε επίσης: Έκτακτα μέτρα υδροδότησης ενόψει καλοκαιριού στην Ανατολική Κρήτη: Κλειστό το φράγμα Αποσελέμη μέχρι τα μέσα Απριλίου!

Και όλα αυτά, στη σκιά της λειψυδρίας, με την κατάσταση στο Φράγμα Αποσελέμη να είναι ακόμα πιο δραματική σε σύγκριση με πέρυσι.  Από τα 7,5 εκατομμύρια κυβικά νερού, τον περασμένο Μάρτιο , φέτος οι ποσότητες έπεσαν στα 3.370.000 κυβικά νερού, ωστόσο μόλις τα 2.100.000 κυβικά είναι διαθέσιμα για τις τρεις ΔΕΥΑ.

Τον ερχόμενο Απρίλιο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον ΟΑΚ προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να καθοριστούν οι τελικές ποσότητες νερού οι οποίες θα διατεθούν στις 3 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης , τους μήνες αιχμής από τον Ιούνιο μέχρι και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, ΔΕΥΑ προχωρούν στην ανόρυξη γεωτρήσεων ενώ ο ΟΑΚ εξετάζει κάθε δυνατότητα ενίσχυσης του Αποσελέμη, ακόμη και από τον Αλμυρό Ποταμό, μέσω της αφαλάτωσης καθώς το προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση του μεγάλου υδρευτικού έργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News