Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης προκηρύσσει την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του/της ξεναγού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης», διάρκειας δύο μηνών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.
Η περίοδος υλοποίησης του προγράμματος ορίζεται από 20 Μαρτίου 2025 έως 16 Μαΐου 2025.
Επιστημονικά Υπεύθυνη: Καθηγήτρια Νένα Γαλανίδου
Ο αριθμός των καταρτιζόμενων θα είναι 30 έως 50 άτομα και το κόστος συμμετοχής θα κυμαίνεται από € 1.464 έως € 1.664, ανάλογα με τον αριθμό των εισακτέων.
Σε Δελτίο Τύπου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σημειώνεται πως δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών – μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι των Τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Ιστορίας και Εθνολογίας και του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, με κατεύθυνση Αρχαιολογία, πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα του ΚΕΔΙΒΙΜ από 18 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 00:15’ μέχρι 24 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 23:45, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙΙ, που περιλαμβάνεται στην Απόφαση (ΑΔΑ: 6Δ86465ΧΘΟ-Ψ3Ξ), συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αρχεία σε μορφή pdf) των παραγράφουν 7Α και 7Β (βλ. Παράρτημα ΙΙ).
Πληροφορίες :
https://kedivim.uoc.gr/index.php/el/programmata/ola-ta-programmata/ana-thematiko-pedio/anthropistikes-epistimes-kai-texnes/379-taxyrrythmo-programma-katartisis-sto-epaggelma-tou-tis-ksenagoy-sto-panepistimio-kritis-2
Η Πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ
Βαμβακάκη Μαρία, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων,
Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.