Ανώγεια χιόνι

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία "CORAL" - Βουτιά στον υδράργυρο με επέλαση του χιονιά και στην Κρήτη (pic)

Κρήτη
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία "CORAL" - Βουτιά στον υδράργυρο με επέλαση του χιονιά και στην Κρήτη (pic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει την επέλασή του στη χώρα μας από αύριο, Τετάρτη 19/2

Για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο ονομάστηκε Coral και φέρνει τσουχτερό κρύο στη χώρα μας προειδοποεί η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (18/02). Μάλιστα το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει και την Κρήτη με χιονοπτώσεις.  

►Διαβάστε επίσης: Καιρός: Χιόνι και δίπλα στο κύμα - Προειδοποίηση μετεωρολόγων για πολικές θερμοκρασίες (pics)

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, γενικότερα η θερμοκρασία θα σημειώσει βουτιά από αύριο Τετάρτη, με βαθμιαία πτώση της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου. 

Χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι το έντονο ψύχος, οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο αλλά και οι χιονοπτώσεις σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς: 

«Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη, καθώς θα επικρατήσει έντονο κύμα ψύχους με την ονομασία Coral στη χώρα μας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. 

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι βαθμιαία της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου στη Βόρεια και την Ανατολική Ελλάδα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται το σαββατοκύριακο. 

Θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν δύο διαταραχές που θα επηρεάσουν με χιονοπτώσεις κυρίως τα βόρεια, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News