Σε υδάτινο τάφο μετατρέπονται και φέτος οι παραλίες της Κρήτης, καθώς πάνω απο 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό, μέσα στο 2024. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή αλλοδαποί τουρίστες, που έρχονται για διακοπές και τελικά έχουν αυτή τη τραγική κατάληξη.. Με στόχο να μπει ένα στοπ στους πνιγμούς που καταγράφονται, πραγματοποιήθηκε ειδικό σεμινάριο , στο οποίο έδωσαν το παρών υγειονομικοί από όλο το νησί, στο οποίο δόθηκε έμφαση στη πρόληψη και τις πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ, πάνω από 20 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους, και αυτό ενώ δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον Αύγουστο, που «χτυπούν» τα μελτέμια.
Σύμφωνα με πληροφορίες , οι πλειοψηφία των νεκρών μέχρι στιγμής είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και αλλοδαποί τουρίστες, που πολλές φορές υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, και έχουν αυτή τη τραγική κατάληξη.
Με στόχο να μπει ένα στοπ στους πνιγμούς που καταγράφονται κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε ειδικό σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες, με τον Ναυαγοσώστη κ. Μακριδάκη να τονίζει πως η ενημέρωση των λουόμενων παίζει καθοριστικό ρόλο..
Η παιδεία πρέπει να καλλιεργείται από νεαρή κιόλας ηλικία σύμφωνα με ναυαγοσώστες, ενώ ήδη πολλές εκπαιδευτικές δράσεις έχουν γίνει σε σχολεία του νησιού, ώστε τα παιδιά να είναι εξοικειωμένα με τις πρώτες βοήθειες.
Το σεμινάριο στο οποίο έδωσαν το παρών υγειονομικοί από όλη τη Κρήτη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμια ημέρας πρόληψης πνιγμού..