Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Τα ρεκόρ στα αεροδρόμια και οι χώρες που "ψηφίζουν" Κρήτη - Απογειώνεται η τουριστική κίνηση! (vid)

Κρήτη
Τα ρεκόρ στα αεροδρόμια και οι χώρες που "ψηφίζουν" Κρήτη - Απογειώνεται η τουριστική κίνηση! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δύναμη των αριθμών και οι αφίξεις στα κρητικά αεροδρόμια - H εικόνα της τουριστικής βιομηχανίας στην Κρήτη

Παρά τις δύσκολές φαίνεται πως η Κρήτη πάει για μία ακόμα χρονιά σε νέο ρεκόρ μιας και η αύξηση στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου από την 1 Ιανουαρίου μέχρι και την τελευταία μέρα του Μαΐου αγγίζει το 18,48% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Μάλιστα μέσα σε αυτό το διάστημα είναι και το ''κανόνι'' του FTI. Συγκεκριμένα τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 από το Ηράκλειο η συνολική κίνηση άγγιξε το 1.035.238 επιβάτες έναντι 873.771 το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Στην πρώτη θέση των αφίξεων οι Έλληνες επιβάτες και ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Πολωνοί, οι Ολλανδοί, οι Ισραηλίτες, οι Αυστριακοί, οι Ελβετοί και οι Κυπρίοι.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δεικτες τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2024 και στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων όπου μετακινήθηκαν 386.172 επιβάτες έναντι 377.143 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023 με την αύξηση να αγγίζει το 2,4%.

Στα Χανιά επίσης στην πρώτη θέση είναι οι επιβάτες με πτήσεις εσωτερικού και ακολουθούν Σουηδοί, Γερμανοί, Δανοί και Κύπριοι και φέτος στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων οι σκανδιναβικές χώρες απογειώνουν τους δείκτες.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Ώρα Αιχμής»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News