65

Στη διάνοιξη της οδού Αγίου Στεφάνου ο Δήμαρχος Ηρακλείου (vid)

Κρήτη
Στη διάνοιξη της οδού Αγίου Στεφάνου ο Δήμαρχος Ηρακλείου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ο σχεδιασμός μας βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συνεχιστεί όλο τον χρόνο και θα συνδυαστεί με το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και βελτίωσης της συνολικής προσβασιμότητας κατοίκων και των επισκεπτών

Τις εργασίες διάνοιξης της οδού Αγίου Στεφάνου στις Μεσαμπελιές παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη, την Πρόεδρο του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Δωροθέα Πουλή - Βρούχου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ηράκλειου είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών και σε δήλωσή του ανέφερε: «Εδώ πραγματοποιούμε μια διάνοιξη στο πλαίσιο του προγράμματος των διανοίξεων και των ασφαλτοστρώσεων το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτή είναι μια διάνοιξη η οποία θα απελευθερώσει την οδό Καραβέλα και θα διευκολύνει την κυκλοφορία στην περιοχή. Είναι μια από τις πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν στην πόλη για να γίνουν διανοίξεις, πολλές φορές σημειακές, που όμως δίνουν πραγματική ανακούφιση και βελτίωση της κυκλοφορίας. Αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, θα το προχωρήσουμε μέσα σε όλο το χρόνο και θα συνδυαστεί με το πρόγραμμα που έχουμε για την οδοποιία, για τις ασφαλτοστρώσεις, όπως επίσης και για τη συνολική προσβασιμότητα, που περιλαμβάνει τα πεζοδρόμια, τις υπερυψωμένες διαβάσεις, όλα αυτά τα οποία βελτιώνουν και την κυκλοφορία αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών της.».

Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης από την πλευρά του ανέφερε: «Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό των διανοίξεων και με τη διάνοιξη που βλέπετε πίσω, ουσιαστικά θα ενοποιηθεί ένας δρόμος που σταματούσε με το συγκεκριμένο κτήριο. Έχουν προγραμματιστεί αρκετές διανοίξεις, οι οποίες είναι ουσιαστικά παρεμβάσεις μικρές, με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας και οι περισσότερες θα γίνουν με ίδια μέσα του Δήμου Ηρακλείου. Η επόμενη που έχει προγραμματιστεί είναι σε μια κάθετη οδό της οδού Ικάρου στον Πόρο και στον Κατσαμπά. Συνεχίζουμε, προχωράμε, απελευθερώνουμε την πόλη, δημιουργούμε συνθήκες καλύτερης διαβίωσης για τους πολίτες.».

Η Πρόεδρος του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Δωροθέα Πουλή – Βρούχου σε δήλωσή της ανέφερε: «Συνεχίζουμε δυναμικά τις διανοίξεις. Προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής των Δημοτών όσο μπορούμε και νομίζω ότι όλες αυτές οι διανοίξεις θα είναι ό,τι καλύτερο για όλους τους Δημότες και για τους ανθρώπους που καθημερινά περνάνε και συνεχίζουν κατευθείαν προς την Κνωσό. Συνεχίζουμε δυναμικά.».

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα, τέλη Μαΐου του 2024, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη διάνοιξη στην ευρύτερη περιοχή των Μεσαμπελιών, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ευμαθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News