Όλα έτοιμα για το reunion των αποφοίτων του 6ου Γενικού Λυκείου

Ξανασμίγουν... 40 χρόνια μετά - Όλα έτοιμα για το reunion των αποφοίτων του 6ου Γενικού Λυκείου

Κρήτη
Ξανασμίγουν... 40 χρόνια μετά - Όλα έτοιμα για το reunion των αποφοίτων του 6ου Γενικού Λυκείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα έτοιμα για το reunion των αποφοίτων του 6ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου το 1984

«Μα, εγώ θα έδινα τα πάντα πάλι να βρισκόμουνα στις ίδιες τάξεις, στα ίδια θρανία, με τους συμμαθητές μου να κάνω αστεία...», λέει το γνωστό τραγούδι, που λίγο-πολύ όλοι έχουμε τραγουδήσει.

Και αν το να βρεθούμε στις ίδιες τάξεις με τους παλιούς μας συμμαθητές δεν είναι κάποιες φορές τόσο εύκολο, το να ξανασμίξουμε μετά από χρόνια και να κάνουμε, όπως λέμε, ένα reunion είναι το πλέον διαδεδομένο και απλό! Αρκεί να βρεθεί η ώρα και η μέρα. Το σωστό “timing”, που λέμε, που θα βολεύει όσο γίνεται περισσότερους από εκείνους τους παλιούς συμμαθητές μας, με κάποιους από τους οποίους μπορεί να κρατάμε ακόμα επαφές, ενώ με κάποιους άλλους μπορεί να έχουμε χαθεί, με το reunion συνεπώς να μας φέρνει και πάλι κοντά, δίνοντάς μας τη χαρά να πούμε τόσα μα τόσα πολλά!

Έτσι λοιπόν και για τους συμμαθητές-απόφοιτους της Γ’ τάξης του 6ου Λυκείου Ηρακλείου το έτος 1984... ήρθε η στιγμή 40 χρόνια μετά να ξανασμίξουν και να θυμηθούν τα μαθητικά τους χρόνια και μάλιστα στους χώρους του σχολείου τους! Να φέρουν στο μυαλό τους όλα εκείνα τα ωραία, αλλά ενδεχομένως και τα δύσκολα που μπορεί να πέρασαν μαζί σαν παρέα. Τις αγωνίες για τα μαθήματα, τις τότε ανησυχίες τους, αλλά και τις μοναδικές στιγμές που έζησαν στην πολυήμερη εκδρομή τους, όπου, όπως μας λέει ο κ. Γιάννης Σκουλατάκης, απόφοιτος εκείνης της χρονιάς και ένας εκ των διοργανωτών της επανένωσης, ήταν από τους τυχερούς, καθώς είχαν την ευκαιρία η πολυήμερή τους εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό και με άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, να διαρκέσει όχι 5 μέρες όπως συνηθίζεται, αλλά συνολικά 9!

Μια εκδρομή γεμάτη αξέχαστες στιγμές, χαρές, πειράγματα, παιχνίδια και αναμνήσεις, τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να ξαναφέρουν στη μνήμη τους με αφορμή το reunion.

Το ραντεβού τους 40 χρόνια μετά δίνεται το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην αυλή του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού (τότε 6ου Λυκείου Ηρακλείου), με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη να χτυπά το κουδούνι στις 8 και να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό.

Σε ανακοίνωσή τους με αφορμή το reunion, οι απόφοιτοι του τότε 6ου Λυκείου αναφέρουν: «Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, μπορεί τα μαλλιά να έφυγαν ή να άλλαξαν χρώμα, όμως παραμένει η ίδια αίσθηση από τότε, όλοι μαζί μια παρέα όπως το 1984, που χτύπησε το κουδούνι για τελευταία φορά, θα μαζευτούμε ξανά στην ίδια αυλή, στον ίδιο χώρο που πριν 40 χρόνια αποφοιτήσαμε.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου θα μαζευτούμε στην αυλή του τότε 6ου Λυκείου Ηρακλείου στη Νέα Αλικαρνασσό, προκειμένου να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τις όμορφες μέρες της ζωής μας. Ώρα προσέλευσης στις 7 το απόγευμα, για χαλαρή κουβέντα και καφέ. Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 8 και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό. Τη βραδιά έχουν ετοιμάσει o Λευτέρης Φανουράκης, ο Νίκος Διαλυνάς, ο Γιάννης Σακλαμπανάκης και ο Ανδρέας Σακουλάκης, ενώ τη μουσική επιμέλεια με ακούσματα της χρονιάς έχει ετοιμάσει ο Γιάννης Σκουλατάκης, με τη βοήθεια του Κώστα Αγγελάκη.

Μετά την εκδήλωση στην αυλή του σχολείου, θα συνεχίσουμε στον εξωτερικό χώρο του “Μαρίνα” στο ενετικό λιμάνι για φαγητό, ποτό και γλέντι μέχρι ό,τι ώρα επιτρέπει η ηλικία και με την ελπίδα πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε όπως εκείνα τα ανέμελα χρόνια».

Όλα έτοιμα για το reunion των αποφοίτων του 6ου Γενικού Λυκείου

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΙΔΝΕΫ

Θα ταξιδέψουν από το εξωτερικό για το reunion

Το reunion στάθηκε αφορμή για να έρθουν στην Κρήτη μετά από καιρό αρκετά παιδιά της παρέας που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

«Το Σάββατο γιορτάζονται 40 χρόνια από την αποφοίτηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου του τότε 6ου Λυκείου Ηρακλείου. Υπολογίζουμε ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 50 άτομα, πολλοί από τους οποίους πλέον βρίσκονται σε διάφορες περιοχές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού», τους οποίους περιμένουν με μεγάλη αγωνία, όπως είπε ο κ. Περισυνάκης, με τον πιο μακρινό συμμαθητή τους να έρχεται από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

«Εκείνη τη βραδιά θα χτυπήσει το κουδούνι κανονικά. Θα έχουμε εκπροσώπους των καθηγητών που μας έκαναν μάθημα. Επίσης θα καθίσουμε στα θρανία και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ξανά εκείνα τα τόσο ωραία μαθητικά χρόνια. Θα ακολουθήσει μια υπέροχη βραδιά στο “Μαρίνα”».

Κάποιοι απόφοιτοι της εποχής εκείνης είχαν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, ωστόσο αυτή τους η επανένωση χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ακόμα πιο σημαντική, καθώς γίνεται μετά από πολλά, πολλά χρόνια. Εμείς να τους ευχηθούμε να περάσουν υπέροχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News