ΓΕΩΤΕΕ: Δράση στα Ανώγεια για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (vid)

Κρήτη
ΓΕΩΤΕΕ: Δράση στα Ανώγεια για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο ΓΕΩΤΕΕ- Παράρτημα Κρήτης συμμετέχει σε δράση που διοργανώνεται με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, οι οποίοι πέρυσι είχαν φτιάξει ένα βιντεάκι με τίτλο “Σκέψου πριν πετάξεις” με αφορμή την ημέρα

Σήμερα 5 Ιουνίου, ημέρα ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον, το ΓΕΩΤΕΕ- Παράρτημα Κρήτης συμμετέχει σε δράση που διοργανώνεται με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, οι οποίοι πέρυσι είχαν φτιάξει ένα βιντεάκι με τίτλο “Σκέψου πριν πετάξεις” με αφορμή την ημέρα.

Φέτος η δράση, που είναι αφιερωμένη στους γεωτεχνικούς που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, θα λάβει χώρα στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη,  σε έναν τόπο ιδιαίτερης σημασίας στην Κρήτη.

Όπως σημειώνει η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ - Παράρτημα Κρήτης, «η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια αφορμή να σκεφτούμε τις προκλήσεις  τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, τις πιέσεις που δέχεται το φυσικό περιβάλλον, την  “αξιοποίηση” και την  εκμετάλλευση φυσικών πόρων που δεν ανανεώνονται.

Οι γεωτεχνικοί έχοντας διαθέσιμα εργαλεία και γνώση παρακολουθούν στενά τα αποτελέσματα της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, τις επεμβάσεις  και τις καταστροφικές αποφάσεις, που δε λαμβάνουν υπόψη την επιστημονική γνώση που μπορεί πλέον να προβλέπει τις επιπτώσεις.

Να θυμηθούμε ότι “Γκρεμνά ‘ναι εμας οι τόποι μας” αλλά είναι πολύτιμοι τόποι και πρέπει να τους σεβαστούμε και να τους προστατεύσουμε.  Να προστατεύσουμε τους  υδάτινους  πόρους, το έδαφος, την πλούσια βιοποικιλότητα της Κρήτης.  Να σχεδιάζουμε το μέλλον με στόχο τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την προστασία τους περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Εμείς είμαστε με το περιβάλλον. Και τα παιδιά των Ανωγείων, που πέρυσι έφτιαξαν ένα βίντεο για να μας θυμίσουν τις κακές μας συνήθειες.  

Τη φετινή δράση την αφιερώνουμε στους γεωτεχνικούς που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News