6

Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα “Σύγχρονη Κοσμολογία-Το ταξίδι μας στο Χώρο & στο Χρόνο ” που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά

Κρήτη
Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα “Σύγχρονη Κοσμολογία-Το ταξίδι μας στο Χώρο & στο Χρόνο ” που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιούνταν «πέρασμα» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στον έναστρο ουρανό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών Κυδωνίας και τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, τη Δευτέρα 27 Μαϊου 2024 στις 7:30 μ.μ. στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου ‘Αστεροσχολείο’, στις Βρύσες Κυδωνίας.

6

Επίτιμος καλεσμένος και ομιλητής της εσπερίδας ήταν ο Καθηγητής κος Σπύρος Βασιλάκος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος μίλησε για την «Σύγχρονη Κοσμολογία- Το Ταξίδι μας στο Χώρο και στο Χρόνο.»

6

Με πολύ εκλαϊκευμένο τρόπο, μέσα από την παρουσίασή του, αναφέρθηκε στη δημιουργία του ‘κόσμου’ και του σύμπαντος, καθώς και τον τρόπο που οι νόμοι της φυσικής και των μαθηματικών, λειτουργούν στην ‘κοσμολογική’ ισορροπία. Επίσης έδωσε πολλές και χρήσιμες απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων που δέχτηκε στο τέλος της παρουσίασής του.

6

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιούνταν «πέρασμα» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στον έναστρο ουρανό, κάτι ο οποίο είχαν την ευτυχή σύμπτωση να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες με τα ειδικά τηλεσκόπια του Συλλόγου Φίλων

6
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News