ΠΑΓΝΗ

Κρήτη: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει 17χρονη - Με νέο «εντέλεσθε» η νοσηλεία της στην Παιδοψυχιατρική (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Κρήτη: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει 17χρονη - Με νέο «εντέλεσθε» η νοσηλεία της στην Παιδοψυχιατρική (vid)
Τις επόμενες μέρες το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ όσο και στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Ένα ακόμη «εντέλλεσθε» στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ από τον διοικητή του νοσοκομείου για τη νοσηλεία μιας 17χρονης κοπέλας από το Ρέθυμνο που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και χρήζει ενδονοσοκομειακής νοσηλείας στη κλειστή κλινική. 
Για απαράδεκτες καταστάσεις κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο αναμένεται να κάνει αναφορά στον εισαγγελέα, ενώ άμεσα θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις τόσο στην ΥΠΕ όσο και στη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στη σκιά του θανάτου της 17χρονης κοπέλας η οποία έπεσε την Πέμπτη από τη γέφυρα του ΒΟΑΚ, με τις ενδείξεις να κάνουν λόγο για αυτοκτονία. 

Λίγες ώρες, λοιπόν, μετά τη μοιραία πτώση της 17χρονης από γέφυρα του ΒΟΑΚ, η 17χρονη κοπέλα από το Ρέθυμνο έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου υπήρξε η ανάγκη νοσηλείας στην κλειστή Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου, με νέο «εντέλλεσθε» του διοικητή.
Εξελίξεις οι οποίες προκάλεσαν νέο κύκλο αντιδράσεων στις τάξεις των εργαζομένων, με τον Δημήτρη Βρύσαλη να αφήνει αιχμές εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης στον χώρο της ψυχικής υγείας, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες καταστάσεις.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Βρύσαλης ο ένας και μοναδικός παιδοψυχίατρος έχει ξεπεράσει και το όριο ασφαλείας των εφημεριών, με τον ίδιο να ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα ώστε να διατάξει έρευνα, γιατί έχει οδηγηθεί αυτή η κλινική στο λουκέτο, την ώρα που εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Στην αυξητική τάση αυτοκτονιών στους εφήβους αναφέρθηκε ο κ. Κούδας ο οποίος περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Τις επόμενες μέρες το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ όσο και στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News