Ταινία για οπλοκατοχή, Πιπεράκης

"Ήντα μρε ξανοίγεις;" και στο Λος Άντζελες: Viral η συγκλονιστική ταινία για την οπλοκατοχή με πρωταγωνιστή έναν Κρητικό! (vid)

Κρήτη
"Ήντα μρε ξανοίγεις;" και στο Λος Άντζελες: Viral η συγκλονιστική ταινία για την οπλοκατοχή με πρωταγωνιστή έναν Κρητικό! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για την ιστορία ενός Κρητικού που χρησιμοποίησε το όπλο του για να εκφοβίσει κάποιον που νόμιζε ότι γελούσε σε βάρος του και τελικά σκότωσε έναν άνθρωπο

Μια ταινία μικρού μήκους έχει γίνει viral στα social media, με στόχο να θίξει το φλέγον ζήτημα της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Με τίτλο "Ήντα μρε ξανοίγεις;" (Βρε τι κοιτάζεις;), πρόκειται για την ιστορία ενός Κρητικού που χρησιμοποίησε το όπλο του για να εκφοβίσει κάποιον που νόμιζε ότι γελούσε σε βάρος του και τελικά σκότωσε έναν άνθρωπο.

Στην ταινία ο Κρητικός παρουσιάζεται να δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς μαθαίνοντας την ώρα της ανάκρισης ότι τελικά ο άνθρωπος που δέχτηκε τη σφαίρα τελικά πέθανε. Μάλιστα ο Κρητικός που εμφανίζεται να καταθέτει για το αιματηρό περιστατικό αποκαλύπτει εκείνο που όλοι ξέρουν αλλά δεν το ομολογούν, ότι από μωρά σε κάποιες οικογένειες περνάει η κουλτούρα της οπλοκατοχής λέγοντας πως ο νονός του όταν τον βάπτισε του πήρε χρυσό όπλο για τον λαιμό αντί σταυρό και στα πρώτα του γενέθλια του πήγε δώρο αληθινό όπλο.

«Δυστυχώς περιγράφει μια πραγματικότητα ίσως και καθημερινότητα, αν και το σενάριο δεν είναι αληθινή ιστορία, η ειρωνεία είναι ότι την "νιώθεις” σαν αληθινή» εξηγεί ο σκηνοθέτης του short film, Λευτέρης Πιπεράκης.

Ο κινηματογραφιστής σε ανάρτησή του στο facebook γράφει: «Το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο είναι να τραβήξεις την σκανδάλη. Το δυσκολότερο να μάθεις ποτέ είναι αναγκαστικό να το κάνεις και πότε μπορείς να το αποφύγεις.

Άλλο η οπλοκατοχή, άλλο η οπλοφορία, άλλο η οπλοχρησία. Πρόκειται για ένα short film που ελπίζω να προβληματίσει, διότι δυστυχώς περιγράφει μια πραγματικότητα ίσως και καθημερινότητα, αν και το σενάριο δεν είναι αληθινή ιστορία, η ειρωνεία είναι ότι την "νιώθεις” σαν αληθινή».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News