Λεμονιά από το Σινά

Κρητικοί φιλοξενήθηκαν από Ιεραπετρίτη μοναχό στη Μονή του όρους Σινά και κέντρισαν λεμονιά στην αυλή του (pic)

Κρήτη
Κρητικοί φιλοξενήθηκαν από Ιεραπετρίτη μοναχό στη Μονή του όρους Σινά και κέντρισαν λεμονιά στην αυλή του (pic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Κρητικοί επισκέπτες που συνάντησαν τον συντοπίτη τους μοναχό, πατέρα Μιχαήλ, από την Ιεράπετρα, ανταπέδωσαν τη φιλοξενία κεντρίζοντας μια λεμονιά στον κήπο του φρουριακού τύπου μοναστηριού

Στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στις παρυφές του όρους Σινά, στην ομώνυμη χερσόνησο της Αιγύπτου, φιλοξενήθηκε πρόσφατα ομάδα Κρητικών ταξιδιωτών, μελών των ορειβατικών Συλλόγων Ηρακλείου και Μοιρών, ανάμεσά τους και ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Πετροκεφαλίου, Μανώλης Ντρετάκης, από το φωτογραφικό φακό του οποίου είναι τα ενσταντανέ που δημοσιεύει το diaSOSte τη Μεσαρά. 

Οι Κρητικοί επισκέπτες που συνάντησαν κι έναν συντοπίτη τους μοναχό, τον πατέρα Μιχαήλ από την Ιεράπετρα, ανταπέδωσαν τη φιλοξενία κεντρίζοντας μια λεμονιά στον κήπο του φρουριακού τύπου μοναστηριού που αποτελεί "μια όαση στην έρημο" και διαθέτει από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συλλογές σε εικόνες και κώδικες.

Κεντριστές ο Νίκος Ρομπογιαννάκης που κατάγεται από το Ζαρό και είναι ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας ηλεκτρικών ειδών στο Ηράκλειο και ο Γρηγόρης Καραντινάκης με καταγωγή από τα Καστελλιανά που βρίσκονται κοντά στον Τσούτσουρα.

Στους οπωρώνες που βρίσκονται έξω από τα τείχη της Μονής υπεύθυνος είναι ο π. Μιχαήλ που κάποτε, ο ίδιος ήταν καλλιεργητής με θερμοκήπια στην Ιεράπετρα, πριν τα εγκαταλείψει όλα για να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού που τον οδήγησε μακριά από την Κρήτη, στο όρος Σινά...

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News