mancara

Ο Ιταλός που λάτρεψε το Ηράκλειο μετά που παντρεύτηκε... Κρητικιά - Τώρα σαρώνει στο youtube και γράφει βιβλία για τον Χάνδακα (vid,pics)

Κρήτη
Ο Ιταλός που λάτρεψε το Ηράκλειο μετά που παντρεύτηκε... Κρητικιά - Τώρα σαρώνει στο youtube και γράφει βιβλία για τον Χάνδακα (vid,pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βίντεο που δημιούργησε αποτελείται από παλιές φωτογραφίες της πόλης του Ηρακλείου με μνημεία κ.α. τα οποία συνοδεύει με μουσική που ο ίδιος παίζει με την κλασική κιθάρα του ερμηνεύοντας κομμάτια του 1600 και 1700 που ταιριάζουν απόλυτα με τις εικόνες

Ένα βίντεο αφιερωμένο στην  σύζυγό του και την γενέτειρα της την Κρήτη, δημιούργησε ο Ιταλός πολιτικός μηχανικός Πάολο Μαράνκα που ως φαίνεται έχει αγαπήσει το Ηράκλειο πιο πολύ κι από την Ιταλία.

Το βίντεο που δημιούργησε αποτελείται από παλιές φωτογραφίες της πόλης του Ηρακλείου με μνημεία κ.α. τα οποία συνοδεύει με μουσική που ο ίδιος παίζει με την κλασική κιθάρα του ερμηνεύοντας κομμάτια του 1600 και 1700 που ταιριάζουν απόλυτα με τις εικόνες που έχει επιλέξει να προβάλλει στο βίντεό του δείχνοντας το Ηράκλειο όπως ήταν και όπως είναι σήμερα.

 Με υπερηφάνια  η σύζυγος του Πάολο, Ειρήνη Περβολαράκη μιλάει για τον Ιταλό που έγινε η αιτία να ξενιτευτεί. Όπως είπε οι δυο τους έρχονται συχνά στο Ηράκλειο καθώς διατηρούν ένα σπίτι στο χωριό Δαφνές. Όπως μας είπαν δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο χωριό.  

Δείτε το βίντεο:

«Μας άρεσε το χωριό, μας άρεσε η ατμόσφαιρα και ο καθαρός αέρας. Έχουμε το σπιτάκι εκεί, και ερχόμαστε πολύ συχνά. Για λίγες μέρες βέβαια και πηγαινοερχόμαστε. Τα ταξίδια είναι στο DNA μας». Η τελευταία φορά που επισκέφθηκαν το Ηράκλειο ήταν τον Ιανουάριο.

Η κ. Περβολαράκη εξομολογήθηκε στη Νέα Κρήτη και το neakriti.gr για τον σύζυγό της:

4
Η κ. Ειρήνη Περβολαράκη

«Δεν έχει καμία σχέση με συγγραφείς και τέτοια αλλά είχε πάντοτε αυτό το μικρόβιο που τον εμπνέει -βασικά μονο η Ελλάδα και η Κρήτη» είπε η κ. Περβολαράκη αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο ιταλός πολιτικός μηχανικός σύζυγός της έχει γράψει και βιβλίο για το Ηράκλειο. Σε ό,τι αφορά στο βίντεο η κ. Περβολαράκη είπε:

«Έφτιαξε αυτό το βίντεο, με πολύ αγάπη έπειτα από μεγάλη έρευνα με την βοήθεια ενός ανιψιού του και ήθελε να το συνοδεύσει με κάτι. Δεν ήταν εύκολο να εντοπίσει ακριβώς τα σημεία τα οποία παρουσίαζαν  οι παλιές φωτογραφίες . Τις οποίες τις διάλεξε από το διάφορα δοκίμια, από διάφορες βιβλιοθήκες, γιατί ήθελε να εντοπίσει ακριβώς τι έγινε κατά τον χρόνο και πως μετατράπηκε η πόλη. Έστειλε μάλιστα το βίντεο αυτό και στα Ελληνικά σχολεία στα δημοτικά σχολεία για να μάθουν τα παιδιά πως ήτανε η πόλη. Έκανε καλή δουλειά, είναι κάτι που τα παιδιά αξίζει να μάθουν. Είναι αρκετά διδακτικό»

παολο μαρανκα
Ο κ. Paolo Maranca

Ό ίδιος μας ανέφερε: «Με ευχαριστεί πολύ το ενδιαφέρον σας για το βίντεο αφιερωμένο στο Ηράκλειο που τόσο αγαπώ . Δεν ήταν εύκολο να μαζέψω όλο το παλιό υλικό και να το κατατοπίσω στις νέες κατασκευές . Είμαι όμως πολύ ικανοποιημένος που τα κατάφερα και σήμερα το βίντεο το έχουν δει στο youtube περίπου 20000 άτομα».

Ο Πάολο Μαράνκα έχει γράψει και βιβλίο αφιερωμένο στην οικογένεια της γυναίκας του, που φέρει τον τίτλο «Τα μυστήρια του χρόνου».

32

 Η πρώτη έκδοση στην ιταλική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο TRACCE. Εν συνέχεια μετάφραση στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο ΙΤΑΝΟΣ ( Κάλλια Δετορακη). Έτος κυκλοφορίας 2010.

Το βιβλίο πήρε βραβείο καλύτερης κριτικής από τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας στην ιταλική έκδοση ενώ στην ελληνική έκδοση έλαβε μέρος στην διεθνή έκθεση βιβλίου στην Θεσσαλονίκη .

Ο Πάολο Μαράνκα είναι παντρεμένος με την  Ειρήνη Περβολαράκη και ζουν σε μια πόλη της Ιταλίας μεταξύ Ρώμης και Πεσκάρα. Γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο εκείνη σπούδαζε στη Ρώμη Χημικός Μηχανικός και μετά δούλεψε επί περίπου 40 χρόνια στην pireli και ο Πάολο Μανκάρα πολιτικός μηχανικός. Η Ειρήνη Περβολαράκη είναι από το Ηράκλειο, ο πατέρας ήταν από τα Χανιά από ένα χωριό που ονομάζεται Ντερές. Η μητέρα ήταν Μικρασιάτισσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News