Μπουκαδόροι

Έτσι έκαναν την "αρπαχτή" στην Κρήτη οι 4 "μπουκαδόροι" με τον θηλυκό... τσιλιαδόρο - Σήμερα η απολογία τους στον ανακριτή

Κρήτη
Έτσι έκαναν την "αρπαχτή" στην Κρήτη οι 4 "μπουκαδόροι" με τον θηλυκό... τσιλιαδόρο - Σήμερα η απολογία τους στον ανακριτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογούνται σήμερα οι 5 νεαροί που κατέβηκαν για “αρπαχτή” δύο ημερών στην Κρήτη και κατάφεραν να μπουκάρουν σε τέσσερα σπίτια, αρπάζοντας κοσμήματα και μετρητά - Πώς τους συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. στον Πειραιά

“Σαΐνια”... στο επάγγελμα, με εμπειρία και σπιρτάδα, αποδείχτηκαν ότι ήταν οι πέντε νεαροί που ήρθαν στην Κρήτη για “αρπαχτή” δύο ημερών, μπουκάροντας σε 4 σπίτια και κλέβοντας μετρητά και κοσμήματα αξίας 27.500 ευρώ, ανοίγοντας χωρίς καμία παραβίαση πόρτες ασφαλείας, αφού διέθεταν το λεγόμενο πανάκριβο κλειδί πασπαρτού! 

Όσο για τα λάφυρα, που δε θα έλεγε κάποιος ότι είναι και λίγα για δύο ημερών δουλειά, αλλά βαριά και ανθυγιεινή, καθώς ο κίνδυνος είναι αστάθμητος όταν κάποιος ζει επικίνδυνα, τα μοιράζονταν ισομερώς! Οι τέσσερις νεαροί άνδρες και η 18χρονη κοπέλα, που έπαιζε τον ρόλο της τσιλιαδόρου ενώ οι υπόλοιποι έκαναν τις “μπούκες”, έφτασαν στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής που προσέγγισε τα Χανιά. Εκεί διέρρηξαν σπίτια στην περιοχή και εν συνεχεία στο Ρέθυμνο και ήρθαν για να φύγουν με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά από το Ηράκλειο! 

Και αφού έφτασαν στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, τους περίμεναν οι λιμενικοί, όπου συνέλαβαν τους τρεις μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που το έβγαζαν από την μπουκαπόρτα του πλοίου, ενώ οι άλλοι δύο από τη συμμορία των 5 συνελήφθησαν κατεβαίνοντας από τις ηλεκτρικές σκάλες του πλοίου! 

Οι λιμενικοί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά τούς πέρασαν χειροπέδες, αφού είχαν ήδη γίνει καταγγελίες στην Ασφάλεια Ρεθύμνου από τα θύματα και είχε ληφθεί βιντεοληπτικό υλικό που τους έδειχναν με πασπαρτού κλειδί ασφαλείας να ανοίγουν τις θωρακισμένες πόρτες διαμερισμάτων και να αρπάζουν μετρητά και κοσμήματα! Και η μπάζα... ήταν γερή, αφού σε δύο μέρες κατάφεραν να προσπορίσουν από τη δράση τους λεία αξίας 27.500 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μετρητά και την αξία κοσμημάτων!

Συγκεκριμένα, τα μετρητά ήταν 10.650 ευρώ και 105 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και πλήθος χρυσών κοσμημάτων και άλλων τιμαλφών, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν μέσω φωτογραφιών από γυναίκα στο Ρέθυμνο, που είχε ήδη καταγγείλει τη διάρρηξη στο σπίτι της! 
Τα “σαΐνια”... που έμπαιναν χωρίς καμία προφύλαξη για να μην αναγνωριστούν ήξεραν τόσο καλά τη δουλειά, που απλώς τραβούσαν το μανίκι της μπλούζας, τύλιγαν την παλάμη για να μην αφήνουν δακτυλικά αποτυπώματα και έκαναν τη δουλειά! 

Οι τέσσερις νεαροί άνδρες και η 18χρονη κοπέλα, που έπαιζε τον ρόλο της τσιλιαδόρου ενώ οι υπόλοιποι έκαναν τις “μπούκες”, έφτασαν στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής που προσέγγισε τα Χανιά

Και οι πέντε εμφανίζονται άεργοι, ηλικίας από 18 ως 27 ετών, και κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την οποία απαρτίζουν 4 νεαροί άνδρες και μία 18χρονη κοπέλα, η οποία έχει και τον ρόλο του τσιλιαδόρου! Επίσης κατηγορούνται και για όπλα, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ένα Zastava, ένα Luger και 202 πλήρη φυσίγγια. Επίσης κατασχέθηκε και αυτοκίνητο που είχαν φέρει με το πλοίο από τον Πειραιά, για να μετακινούνται ελεύθερα και γρήγορα από νομό σε νομό ανενόχλητοι! Πάνω τους βρέθηκαν όχι μόνο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της επιστροφής, αλλά και τα αποκόμματα των εισιτηρίων με τα οποία ταξίδεψαν από τον Πειραιά προς την Κρήτη και συγκεκριμένα στο λιμάνι των Χανίων. 

Στα Χανιά έφτασαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης 15 Μαΐου. Το πρωί της ίδια ημέρας καταγγέλθηκαν δύο διαρρήξεις σε σπίτια των Χανίων και την επόμενη ημέρα “χτύπησαν” στο Ρέθυμνο. Όλες οι διαρρήξεις είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά. Οι διαρρήξεις στα Χανιά έγιναν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στον ίδιο δρόμο και φυσικά οι δράστες φρόντισαν κατά πληροφορίες να μην παραβιάσουν τα σπίτια που άνοιξαν. Οι κινήσεις τους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, καταγράφτηκαν και από κάμερες καταστημάτων και ξενοδοχείων, που τους δείχνουν να κινούνται στον δρόμο μπαίνοντας και βγαίνοντας από τις κεντρικές εισόδους πολυκατοικιών, προκειμένου να βρουν το πιο πρόσφορο κτήριο για να ξετυλίξουν τη δράση τους. 

Τους “έπιασαν” οι κάμερες! 

Στο Ρέθυμνο εισήλθαν στο σπίτι αλλοδαπής και αφού έψαξαν στο υπνοδωμάτιο, αφαίρεσαν 11.500 μετρητά, ενώ, όπως καταγγέλθηκε από άλλη παθούσα, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι μπήκαν στο σπίτι της σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ. Ωστόσο, το διαμέρισμα είχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και οι κινήσεις όλες καταγράφτηκαν σε βίντεο αλλά και ο δράστης, ο οποίος χωρίς προφύλαξη προσώπου εισήλθε στο σπίτι και φυσικά αναγνωρίστηκε! 

Οι νεαροί αντιμετωπίζουν ήδη τις κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη κατοχή όπλων, αφού τους ασκήθηκαν διώξεις από τον εισαγγελέα Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί θα μεταβούν σήμερα στην ανακρίτρια για να απολογηθούν για τις πράξεις τους. 

Διαρρήξεις με θηλυκό... τσιλιαδόρο! - Διαφυγή με “γκαζιάρικο” αυτοκίνητο 

Το εντυπωσιακό είναι ότι από τους 5 της συμμορίας, που απαρτίζεται από Ρομά, φαίνεται ότι οι τέσσερις άνδρες έπαιζαν τον ρόλο των “μπουκαδόρων” και η 18χρονη της παρέας ήταν τσιλιαδόρος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας 20, 18, 23 και 27 ετών και μία 18χρονη κοπέλα. Οι νεαροί άνδρες, με κινήσεις αίλουρου και διαθέτοντας κλειδί ασφαλείας πασπαρτού κατά πληροφορίες, άνοιγαν πόρτες και η 18χρονη έπαιζε τον ρόλο του παρατηρητή. Οι διαρρήξεις διαρκούσαν το πολύ 15 λεπτά και όχι περισσότερο, για να μην κινδυνεύουν να πιαστούν επ’ αυτοφώρω, ενώ διέφευγαν με ένα μικρό λευκό αυτοκίνητο, που στην αγορά θεωρείται “γκαζιάρικο”! 

Τα “σαΐνια”... που έμπαιναν χωρίς καμία προφύλαξη για να μην αναγνωριστούν ήξεραν τόσο καλά τη δουλειά, που απλώς τραβούσαν το μανίκι της μπλούζας, τύλιγαν την παλάμη για να μην αφήνουν δακτυλικά αποτυπώματα και έκαναν τη δουλειά!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λεία μοιραζόταν διά πέντε, δηλαδή όσα και τα μέλη της συμμορίας. Όλοι είναι σεσημασμένοι για κλοπές και διαρρήξεις, κάποιοι συνελήφθησαν ακόμη και μετά το Πάσχα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους τους οποίους προφανώς και τηρούσαν για να παραμένουν ελεύθεροι, ενώ για την ηλικία τους το βιογραφικό τους είναι ήδη πλούσιο. Εντυπωσιακό είναι δε ότι ένας εκ των 18χρονων της συμμορίας έχει ήδη στο ενεργητικό του 63 κλοπές! 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News