Φράγματα

Εικόνες σοκ από τα φράγματα της Κρήτης - Θα πούμε το νερό νεράκι το καλοκαίρι (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Εικόνες σοκ από τα φράγματα της Κρήτης - Θα πούμε το νερό νεράκι το καλοκαίρι (vid)
Παρά το γεγονός πως οι δείκτες βροχοπτώσεων είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, η κατασπατάληση του νερού θέτει την Κρήτη αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της λειψυδρίας και της ανομβρίας

SOS μια ανάσα από το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τo πρόβλημα λειψυδρίας στην Κρήτη, με την εικόνα στα περισσότερα φράγματα του νησιού να αποτυπώνει και το μέγεθος τους προβλήματος.

Στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" στην ΚΡΗΤΗ TV τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν αφήνουν πολλά περιθώρια εφησυχασμού για ένα πρόβλημα που ήρθε για να μείνει και με τους αρμόδιους φορείς να ενώνουν δυνάμεις για να το αντιμετωπίσουν, ενώ οι εικόνες από τα αποθέματα νερού στα φράγματα σοκάρουν...

Φράγμα, λειψυδρία
Φράγμα, λειψυδρία

Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΚ που παρουσίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΑΚ Κρήτης Θοδωρής Νίνος, η ακτινογραφία των νερών του νησιού δυστυχώς δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.

Το φράγμα Μπραμιανών στην Ιεράπετρα, με ωφέλιμο όγκο νερού 14,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, είχε κατά μέσο όρο τον περυσινό Μάρτιο 14,5 εκατ. κ.μ. νερού, ενώ τον φετινό Μάρτιο είχε 9,5 εκατ. κυβικά μέτρα νερού (-34,4%).

Δυστυχώς όπως αποτυπώθηκε στα στοιχεία, παρά το γεγονός πως οι δείκτες βροχής είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα αλλά και τον πρόεδρο του ΟΑΚ Θοδωρή Νίνο η κατασπατάληση του νερού από τους πολίτες θέτει την Κρήτη αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της λειψυδρίας και της ανομβρίας.

Δείτε τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή "Ώρα Αιχμής" της ΚΡΗΤΗ ΤV: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News